Petak, 25. lipnja 2021.

Podravina i Prigorje: 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedan osoba preminula

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 583 slučajeva bolesti Covid-19

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji potvrđeno 39 novih slučajeva bolesti Covid-19.

Dio nalaza još se uvijek očekuje, u skladu s dinamikom obrade rezultata, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 213 slučajeva bolesti Covid-19, 18 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju je ukupno 21 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 583 slučajeva bolesti Covid-19.

U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o osobi starije životne dobi, štićeniku Doma za starije i teško bolesne osobe Senior care iz Križevaca, koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet.

S obzirom na epidemiološku situaciju, odnosno pojačanu lokalnu transmisiju koronavirusa i porast broja novooboljelih, Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju privatna druženja i okupljanja kao i općenito prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama.

Pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Najnovije objave