Subota, 21. svibnja 2022.

Podravina i Prigorje: 66 novozaraženih, jedna osoba preminula

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 1707 slučajeva bolesti Covid-19

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj populaciji potvrđeno 66 novih slučajeva bolesti Covid-19.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzet je ukupno 191 uzorak iz opće populacije, a dio nalaza još se očekuje.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 525 slučajeva bolesti COVID-19, 65 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalaze se 53 osobe.

U OB Koprivnica preminula je osoba 1951. godište s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 1707 slučajeva bolesti Covid-19.

S obzirom na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije i povećan broj testiranja te opterećenje zdravstvenog sustava, epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije sukladno preporuci o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo apelira na građane da ako netko od članova njihovih obitelji ima potvrđen pozitivitet na koronavirus, ostale članove obitelji koji razviju simptome odnosno bliske kontakte nije potrebno testirati na početku niti tijekom samoizolacije.

Osobe koje razviju simptome koji upućuju na bolest Covid-19 i jasnu epidemiološku anamnezu, tretiraju se kao oboljele te se upućuju u izolaciju u trajanju od 10 dana od početka bolesti, isto kao i njihovi bliski kontakti. Liječnici primarne zdravstvene zaštite ovakve slučajeve prijavljuju kao vjerojatne Covid-19 pozitivne slučajeve putem digitalne platforme, stoga u tim slučajevima nije potrebno tražiti testiranje na koronavirus, već je dovoljno javiti se svojem liječniku obiteljske medicine.

Stožer civilne zaštite apelira još jednom na sve sugrađane da do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne te da strogo primjenjuju socijalnu distancu održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama.

- Advertisement -

Najnovije objave