Subota, 18. svibnja 2024.

Podravina i Prigorje: dvije novozaražene osobe koronavirusom

Idemo u dobrom smjeru, a uskoro ćemo imati i nove osobe koje izlaze iz samoizolacije, istaknula je ravnateljica Vadla

- Oglas -

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao redovnu koordinaciju na kojoj su razmijenjene informacije o epidemiološkom stanju na području županije.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako će u toku današnjeg dana dvanaestero korisnika, koji su preboljeli COVID-19 infekciju i nakon potvrde drugog negativnog nalaza, biti premješteno iz koprivničke bolnice natrag u Dom za starije i nemoćne osobe. Uz ovih 12 novih slučaja izlječenja COVID-19 infekcije ukupan broj izliječenih od bolesti uzrokovane koronavirusom na području županije je porastao na 51 osobu.

Potvrđena su i dva nova pozitivna slučaja COVID-19 infekcijom, a riječ je o korisnicima Doma, kontaktima ranije pozitivnih osobe na koronavirus koji su bili u samoizolaciji. Kako je pojasnila ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla, bilo je za očekivati da će se dogoditi još poneki pozitivitet te je dodala kako su osobe bile pod epidemiološkim nadzorom cijelo vrijeme.

- Oglas -

Na području Koprivničko-križevačke županije od početka epidemije je ukupno zabilježeno 92 oboljenja COVID -19 infekcijom, kazala je Vadla te napomenula kako se epidemiološka situacija u Domu stabilizirala što je rezultat pridržavanja i provođenja svih epidemioloških mjera.

“Idemo u dobrom smjeru, a uskoro ćemo imati i nove osobe koje izlaze iz samoizolacije. Danas se u Dom vraća 12 korisnika kojima ćemo osigurati adekvatan prihvat u skladu s protokolima te i dalje vršiti nadzor kako bi u situacija bila u potpunosti pod kontrolom. U općoj populaciji stanje je vrlo dobro, svega je troje osoba koje su pozitivne i one se nalaze u izolaciji na kućnom liječenju bez ozbiljnih simptoma”, izvijestila je ravnateljica Vadla.

Što se tiče funkcioniranja zdravstvenog sustava, ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako se sve aktivnosti po pitanju reaktivacije sustava i rada ustanova provode bez poteškoća te u skladu s protokolima zahvaljujući odgovornom ponašanju svih sugrađana koji se pridržavaju propisanih mjera i uputa.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti