Subota, 21. svibnja 2022.

Podravina i Prigorje: potvrđena 24 nova slučaja zaraze, 28 osoba ozdravilo

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježen je ukupno 691 slučaj bolesti Covid-19

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji potvrđena 24 nova slučaja bolesti Covid-19.

Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

– Skrećemo pozornost kako zbog povećanog priljeva izuzetih uzoraka koji svakog dana stižu u Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, obrada uzoraka na SARS – CoV-2 virus s područja Koprivničko-križevačke županije može trajati i više od 48 sati od primitka. Informacije o pristiglim nalazima objavljivat ćemo kao i do sada, odmah po primitku službenih rezultata – ističu iz županijskog Stožera.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 216 slučajeva bolesti Covid-19, 28 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju se nalazi 18 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježen je ukupno 691 slučaj bolesti Covid-19.

Stožer apelira na građane koji se testiraju na SARS – CoV-2 virus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne.

Također, epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.

- Advertisement -

Najnovije objave