Utorak, 23. travnja 2024.

Podravina i Prigorje: preko 80 posto učenika razredne nastave od ponedjeljka se vraća u školske klupe

Roditelji koji imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi

- Oglas -

Temeljem izdanih uputa za sprečavanje i suzbijanje epidemije Covid–19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Preporuka za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25. svibnja, Ministarstva znanosti i obrazovanja, zbog aktualne povoljne epidemiološke situacije, od ponedjeljka započinje izvođenje razredne nastave u osnovnim školama.

Epidemiolozi su procijenili da su škole sigurne za učenike i zaposlenike te od ponedjeljka 25. svibnja svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave u školu.

Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete u nastavne grupe u školi, ali u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu i biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima i stručnim suradnicima u školi.

- Oglas -

Ravnatelji osnovnih škola kojima je Županija osnivač su temeljem navedenih uputa i preporuka izradili provedbeni plan otvaranja škola i uključivanja svih učenika u razrednu nastavu. Temeljem podataka prikupljenih od roditelja, preko 80 posto učenika razredne nastave županijskih osnovnih škola od ponedjeljka se vraća u škole.

– Za razliku od procesa otvaranja razredne nastave 11. svibnja, sada se od roditelja ne traže izjave o prihvaćanju uvjeta o dolasku učenika u školu. U međuvremenu je prestala važiti odluka Vlade Hrvatske o radu od kuće, tako da se djelatnici raspoređuju na poslove u školi u primjerenom opsegu i nadležnosti – istaknuli su iz Županije.

S obzirom na to da su epidemiolozi utvrdili da je rad u školi jednako siguran kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, Koprivničko-križevačka županija osigurala je sve ono što je bila obveza osnivača, poput sredstava za dezinfekciju i prijevoza učenika.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti