Petak, 2. lipnja 2023.

Podravinoteka: oznaku Kvaliteta Podravine nosi preko 100 proizvoda

Podravinoteka posjetiteljima nudi bogatu enogastronomsku ponudu na jednom mjestu u smislu ponude i degustacije proizvoda

Đurđevac i dalje nastavlja s provedbom projekta Podravinoteka preko kojeg se promoviraju domaći proizvodi i to putem oznake Kvaliteta Podravine.

Đurđevac je s provedbom ovog projekta krenuo 2016., a njime se želi potaknuti lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se aktivnije promoviraju. Na tragu toga kreirana je regionalna oznake Kvaliteta Podravine, a trenutno je nosi 45 proizvođača i preko 100 proizvoda.

Oznaka je namijenjena označavanju, isticanju i promociji najkvalitetnijih proizvoda, a ova oznaka obuhvaća proizvođače od Ludbrega do Pitomače koji proizvode razne vrste proizvoda.

Podravinoteka

“Oznaka proizvođačima olakšava prodaju proizvoda na raznim sajmovima i tržnicama po cijeloj Hrvatskoj, a prvi puta su zajedno nastupili s oznakom Kvaliteta Podravine u sklopu Podravinoteke na Adventu u Zagrebu. Podravinoteka je osim u Zagrebu bila prezentirana i u Đurđevcu za vrijeme Picokijade, a u budućnosti se planira osigurati moderan prostor Podravinoteke unutar zapadnog bedema koji će posjetiteljima utvrde Stari grad dnevno nuditi raskoš mirisa i okusa Podravine”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podravinoteka posjetiteljima nudi bogatu enogastronomsku ponudu na jednom mjestu u smislu ponude i degustacije proizvoda.

– Domaći mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate delicije, vrhunski ekološki med, voćna vina, Vina s peskov i brojni drugi podravski proizvodi naših vrijednih poljoprivrednika zasigurno zaslužuju zajedničku oznaku kvalitetu pod kojom će ih moći prepoznati kupci – istaknuli su iz đurđevačke gradske uprave.

Povjerenstvo za dodjelu ove oznake već je ocijenilo stotinjak proizvoda i dodijelilo oznake.

Svi zainteresirani OPG-ovi i proizvođači mogu se prijaviti za dodjelu oznake.

Obrazac prijave i potrebna dokumentacija:

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti