Petak, 19. kolovoza 2022.

Podravka Vegeta mora u kvalifikacije za Europsku ligu

Koprivnička ekipa u prošloj sezoni je osvojila drugo mjesto u domaćem prvenstvu, pa će u Ligi prvakinja sudjelovati Lokomotiva Zagreb kao prvak Hrvatske

Preporučujemo

Rukometašice Podravke Vegete sljedeće sezone natjecat će se u EHF Europskoj ligi, po jačini drugom europskom natjecanju iza Lige prvakinja.

Koprivnička ekipa u prošloj sezoni je osvojila drugo mjesto u domaćem prvenstvu, pa će u Ligi prvakinja sudjelovati Lokomotiva Zagreb kao prvak Hrvatske.

I dok Zagrepčanke zahvaljujući renkingu hrvatskog ženskog klupskog rukometa ulaze izravno u skupinu, u Europskoj ligi Hrvatska je tek na 14. poziciji, te njen predstavnik mora u kvalifikacije.

Izravno u skupine ulaze tek četiri kluba. To su Ikast Håndbold iz Danske, mađarski DVSC Schaeffler iz Debrecena, Pariz 92 te Molde Elite iz Norveške. Grupna faza počinje 7. siječnja 2023. godine.

Golub, Babić i Stevanović
Nikola Golub, Željko Babić i Ivan Stevanović // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Podravka će kao nositelj sudjelovati u 3. kolu kvalifikacija, dakle trebat će izbaciti jednog suparnika za plasman u skupinu.

Uz Podravku, nositelji 3. kola kvalifikacija su VAC, Besancon, Viborg, Borussia Dortmund, Vilcea, Nantes, Sävehof, Magura i Buxtehude, a potencijalni suparnici su Zaglebie, Bera Bera, Hoors, Thüringer, Lublin, Malaga, Siofok, Buzau, Gran Canaria, a i naš Bjelovar.

Te dvije ključne europske utakmice Podravka će igrati 3/4. i 11/12. prosinca, dok će suparnika doznati u ždrijebu 19. srpnja u 11 sati.

Drugo kolo kvalifikacija igrat će se 8./9. i 15./16. listopada.

EHF-ovu ljestvicu renkinga za Europsku ligu možete vidjeti OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave