Utorak, 27. veljače 2024.

Podravkine kadetkinje treće u Hrvatskoj, posebne nagrade za Niku Galinec i Leu Smiljanec

Došli smo s dosta povreda na završnicu i nismo imali prave pripreme kao prijašnjih godina te su djevojke s jednom velikom željom i voljom nadoknadile sve te nedostatke i došle do medalje koju su zaslužile, rekao je trener Nenad Smiljanec

- Oglas -

Kadetkinje Rukometnog kluba Podravka osvojile su treće mjesto na Državnoj završnici odigranoj u Poreču. Lijep je to uspjeh mladih koprivničkih rukometašica koje vodi trener Nenad Smiljanec, a kojem je u Poreču pomagao i Antonio Pranjić.

– Nakon odigranih sedam utakmica na završnici PH ja kao trener mogu biti jako ponosan na ekipu. Došli smo s dosta povreda na završnicu i nismo imali prave pripreme kao prijašnjih godina te su djevojke s jednom velikom željom i voljom nadoknadile sve te nedostatke i došle do medalje koju su zaslužile. Posebno ako se uzme u obzir prošla završnica gdje je bilo 2006. godište i mi smo bili peti, a sada među prve četiri ekipe nema nijedne ekipe koja je 2006. godište već su sve te ekipe 2005. godište. Možemo reći da je ovo jedan lijepi veliki rezultat i potvrda njihovog rada i kvalitete koju one iz dana u dan dižu. Zahvalio bi se našim vjernim roditeljima koji su bili fantastični navijači, klubu koji nam osigurava odlične uvjete i kolegi Pranjiću koji je također bio s tom ekipom, ali nam se pridružio za Završnicu i pomogao u osvajanju bronce – rekao je Nenad Smiljanec za službenu stranicu kluba.

Nika Galinec
Nika Galinec // Foto: HRS/Kolektiff/Jozo Čabraja

Kadetkinje su pokazale veliko srce i veliku borbenost, bodrili su ih i navijači – roditelji, a dvije su igračice dobile i individualna priznanja.

- Oglas -

Najbolja vratarka turnira je Nika Galinec, dok je kao lijevo krilo uj najbolju sedmorku prvenstva izabrana Lea Smiljanec.

– Željela bih pohvaliti ekipu, stvarno smo obavile odličan posao. Ovaj tempo utakmica je bio stvarno težak. Grupa nam je bila jaka i zahtjevna, ali smo uz velike napore uspjele proći skupinu i doći do polufinala što sam jako ponosna. Iako smo mogle odigrati bolje protiv Ivanića, ali odradile smo stvarno dobar posao i ponosna sam – rekla je Nika Galinec.

Lea Smiljanec
Lea Smiljanec // Foto: HRS/Kolektiff/Jozo Čabraja

Lea Smiljanec je dodala:

– Sretna sam i ponosna na ekipu s obzirom na sve ozljede s kojima smo došli. Zadovoljna kako smo izdržali turnir i što smo osvojile broncu. Sretna sam i zato što sam opet potvrdila svoju kvalitetu kao najbolje lijevo krilo.

Najbolja sedmorka prvenstva:
Iva Cerovečki, vratarka, ŽRK Ivanić
Lea Smiljanec, lijevo krilo, RK Podravka
Leona Grgić, vanjski, ŽRK Osijek
Petra Lešković, vanjski, ŽRK Ivanić
Sara Svast, vanjski, ŽRK Zamet
Monika Sikaček, desno krilo, ŽRK Ivanić
Veronika Babara, kružni napadač, RK Lokomotiva

- Oglas -

Najbolje pojedinke:
Nika Galinec, vratarka, RK Podravka
Monika Sikaček, najbolja strijelkinja (49), ŽRK Ivanić
Emma Jukan, najbolja igračica prvenstva, ŽRK Zamet
Nika Budić, najbolja obrambena igračica prvenstva, ŽRK Zamet

Najbolji trener:
Igor Gajski, ŽRK Ivanić

Fair play ekipa:
ŽRK Ivanić

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti