Četvrtak, 6. listopada 2022.

Podravsko-prigorski vatrogasci upućeni na petu smjenu dislokacija na otočje Brijuni

Vatrogasci su opremljeni propisanom osobnom i zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara na građevinama, kao i opremom za vezu

Preporučujemo

Vatrogasci s područja Koprivničko-križevačke županije u četvrtak su temeljem programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Hrvatsku u 2022. te zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, upućeni na petu smjenu redovnih dislokacija na otočje Brijuni.

Na dislokacije su upućena četiri djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica, dva pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava Starigrad i Koprivnica (otok Vanga) te dva pripadnika DVD-a Štaglinec (otok Mali Brijun).

Od opreme je uključena vatrogasna auto cisterna u vlasništvu DVD-a Starigrad-VZG Koprivnica koja je namijenjena za potrebe osiguranja otoka Veliki Brijun, dok je za Mali Brijun osigurano interventno vatrogasno vozilo u vlasništvu DVD-a Štaglinec.

Smjena dislokacija traje 15 dana, a vatrogasci zadovoljavaju sve uvjete propisane Zakonom o vatrogastvu te su opremljeni su propisanom osobnom i zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara na građevinama, kao i opremom za vezu.

- Advertisement -

Najnovije objave