Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Policija o prosvjedu u Zagrebu: Tražimo napadače, ali i organizatore

Jučer je na više lokacija u Zagrebu održano mirno okupljanje ili javni prosvjed koji nije bio prijavljen. Intenzivno se provode izvidi kako bi se utvrdio organizator, rekao je Posilović

- Oglas -

Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović izjavio je u nedjelju da policija intenzivno traga za organizatorima jučerašnjeg neprijavljenog prosvjeda protiv Covid potvrda u Zagrebu, i za osobama koje su napale novinara RTL-a Gorana Latkovića.

– Jučer je na više lokacija u Zagrebu održano mirno okupljanje ili javni prosvjed koji nije bio prijavljen. Intenzivno se provode izvidi kako bi se utvrdio organizator. Kao što je poznato, policija u pravilu ne iznosi podatak o broju okupljenih građana, pogotovo kad nema organizatora, ali sveukupno je bilo okupljeno više tisuća građana, od kojih nisu svi bili u Zagrebu – rekao je Posilović, a prenosi Index.

Prokomentirao je i napad na novinara RTL-a.

- Oglas -

– Možemo potvrditi da je došlo do verbalnog i fizičkog napada protiv jednog medijskog djelatnika. Istog trenutka poduzete su sve mjere i radnje kako bi se raščistile sve okolnosti tog događaja. Jučer smo najavili da će cijelo okupljanje biti snimamo, a koristit ćemo i snimke s kamera koje koristi Grad Zagreb. Osim tih događaja, okupljanje je sa sigurnosnog aspekta proteklo zadovoljavajuće. Nakon održanog središnjeg dijela prosvjeda dio prosvjednika se uputio prema zgradi HRT-a. Imali smo saznanja da bi se takvo nešto moglo dogoditi pa je policija bila na lokaciji i spriječila radnje koje bi bile suprotne zakonu, uključujući neovlaštene ulaske u prostorije HRT-a. I to okupljanje je snimano”, dodao je Posilović.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti