Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Policija o prosvjedu u Zagrebu: Tražimo napadače, ali i organizatore

Jučer je na više lokacija u Zagrebu održano mirno okupljanje ili javni prosvjed koji nije bio prijavljen. Intenzivno se provode izvidi kako bi se utvrdio organizator, rekao je Posilović

Preporučujemo

Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović izjavio je u nedjelju da policija intenzivno traga za organizatorima jučerašnjeg neprijavljenog prosvjeda protiv Covid potvrda u Zagrebu, i za osobama koje su napale novinara RTL-a Gorana Latkovića.

– Jučer je na više lokacija u Zagrebu održano mirno okupljanje ili javni prosvjed koji nije bio prijavljen. Intenzivno se provode izvidi kako bi se utvrdio organizator. Kao što je poznato, policija u pravilu ne iznosi podatak o broju okupljenih građana, pogotovo kad nema organizatora, ali sveukupno je bilo okupljeno više tisuća građana, od kojih nisu svi bili u Zagrebu – rekao je Posilović, a prenosi Index.

Prokomentirao je i napad na novinara RTL-a.

– Možemo potvrditi da je došlo do verbalnog i fizičkog napada protiv jednog medijskog djelatnika. Istog trenutka poduzete su sve mjere i radnje kako bi se raščistile sve okolnosti tog događaja. Jučer smo najavili da će cijelo okupljanje biti snimamo, a koristit ćemo i snimke s kamera koje koristi Grad Zagreb. Osim tih događaja, okupljanje je sa sigurnosnog aspekta proteklo zadovoljavajuće. Nakon održanog središnjeg dijela prosvjeda dio prosvjednika se uputio prema zgradi HRT-a. Imali smo saznanja da bi se takvo nešto moglo dogoditi pa je policija bila na lokaciji i spriječila radnje koje bi bile suprotne zakonu, uključujući neovlaštene ulaske u prostorije HRT-a. I to okupljanje je snimano”, dodao je Posilović.

- Advertisement -

Najnovije objave