Petak, 27. svibnja 2022.

Policija u Starigradu zaustavila vozača koji je napuhao 2,83 promila alkohola

Također, tijekom pojačanog nadzora u prometu je zatečen i jedan recidivist koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,06 promila i za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije

Preporučujemo

Tijekom vikenda, od 12. do 15. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

U nesreći je jedna osoba teško ozlijeđena, a druga lakše. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su kretanje vozilom po kolniku (2) i nepropisno skretanje, a vozač pod utjecajem alkohola izazvao je jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom.

“Tijekom vikenda izvršen je nadzor 401 vozača te su pritom sankcionirana 174 prometna prekršaja od čega 38 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja ispitivanja prisustva droga u organizmu, 45 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela”, priopćila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Također, tijekom provedbe pojačanog nadzora pet vozača je bilo uhićeno, a jedna je osoba bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstava. Provedena su četiri žurna prekršajna postupka.

U subotu, 13. studenoga, najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u 10.38 sati, u Ulici Stjepana Radića u Budančevici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 108 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je također u subotu u 18.35 sati u Starogradskoj ulici u Starigradu, kod 35-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,83 promila upravljao osobnim automobilom.

Kako je izvijestila PU koprivničko-križevačka, vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom pojačanog nadzora u prometu je zatečen jedan recidivist koji je počinio dva prekršaja (upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,06 promila i za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

- Advertisement -

Najnovije objave