Četvrtak, 2. veljače 2023.

PONOS GRADA I CIJELE HRVATSKE Koprivnička knjižnica proglašena najboljom u svijetu

Ovo međunarodno priznanje izniman je uspjeh koji dokazuje da koprivnička knjižnica svojim aktivnostima pokreće društvo i knjižničarsku zajednicu te doprinosi društvenom i kulturnom životu zajednice u kojoj djeluje

Preporučujemo

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica proglašena je knjižnicom godine prema izboru London Book Faira (Londonskog sajma knjiga).

London Book Fair jedan je od najvećih i najpoznatijih sajmova knjiga i nakladništva u svijetu koji u suradnji s Publishers Associationom već devet godina zaredom dodjeljuje priznanja u sedam kategorija s ciljem isticanja i promocije važnih postignuća organizacija i pojedinaca koji se bave nakladništvom i knjigom.

Za iznimnu originalnost, kreativnost i inovativnost u svom područja rada ove je godine knjižnicom godine proglašena Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica.

Ovo međunarodno priznanje izniman je uspjeh koji dokazuje da koprivnička knjižnica svojim aktivnostima pokreće društvo i knjižničarsku zajednicu te doprinosi društvenom i kulturnom životu zajednice u kojoj djeluje. Knjižnica sustavno razvija vrijedne i kvalitetne programe za različite skupine korisnika koji se svojom originalnošću, kreativnošću i inovativnošću ističu među programima velikih knjižnica u svijetu.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica dobila je nagradu ispred dviju knjižnica s kojima je ušla u završni izbor, Gradske knjižnice iz Johannesburga u Južnoafričkoj Republici i “House of Wisdom” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Priznanje za knjižnicu godine 2022. dodijeljeno joj je temeljem programa koje provodi.

Program “BookTalk za odgojitelje” nastao je kao program podrške odgojiteljima u vrijeme pandemije kad su se obrazovne institucije suočavale s brojnim izazovima.

Program je uglavnom bio usmjeren na odgojitelje koji rade u 13 dječjih vrtića u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali je zahvaljujući Zoomu privukao i odgojitelje iz drugih dijelova Hrvatske.

Projekt “Mitska bića – digitalna priča” pokrenut je 2018. godine, a rezultirao je razvojem interaktivne aplikacije za djecu koja je dostupna za korištenje putem računala, tableta i mobitela u 2021. godini, istaknuli su iz koprivničke knjižnice u kojoj su svi presretni što su dobili ovo veliko priznanje.

“Tak se to dela u Koprivnici”, napisao je na svom Facebooku uz objavu o nagradi poznati knjižničar Petar Lukačić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti