Petak, 24. ožujka 2023.

Potpisan gotovo pola milijuna kuna vrijedan projekt Koprivnička banka hrane

Kroz projekt Koprivnička banka hrane Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica će kupiti teretno vozilo i viličar, čime će se stvoriti preduvjeti za povećanje zaprimanja, skladištenja i distribucije donirane hrane između donatora, banke hrane i posrednika u lancu doniranja hrane

Preporučujemo

Za projekt Koprivnička banka hrane Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica odobreno je 495.500 kuna bespovratnih sredstava, a ugovor o tome ravnateljica društva Adela Sočev potpisala je u Zagrebu u četvrtak.

Ugovor je potpisan s Ministarstvom poljoprivrede, koje je projekt odobrilo u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane.

Na svečanosti u Zagrebu ugovor je ravnateljici Adeli Sočev uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

– Iznimno smo sretni i ponosni u GDCK Koprivnica što nam je odobren ovaj projekt vrijedan gotovo pola milijuna kuna te što ćemo europskim novcem kupiti novu opremu koja će unaprijediti naš rad – izjavila je ravnateljica Adela Sočev.

Adela Sočev
Adela Sočev // Foto: Crveni križ Koprivnica

Kroz projekt Koprivnička banka hrane Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica će kupiti teretno vozilo i viličar, čime će se stvoriti preduvjeti za povećanje zaprimanja, skladištenja i distribucije donirane hrane između donatora, banke hrane i posrednika u lancu doniranja hrane.

GDCK Koprivnica preuzet će koordinacijsku i organizacijsku ulogu banke hrane za Koprivničko-križevačku županiju u sklopu čega će upravljati u IT sustavu za doniranje hrane, pronalaziti nove donatore te zadržavati postojeće, razvijati suradnju s tri registrirana posrednika u županiji, promicati doniranje hrane i sprječavanje bacanja hrane.

Ugovoreno vrijeme trajanja projekta Koprivnička banka hrane je od 1. siječnja 2023. do 1. listopada 2023. godine.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti