Petak, 24. svibnja 2024.

Kreće energetska obnova koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski

Radovi na energetskoj obnovi obuhvaćaju radove izolacije stropa prema tavanu, izolaciju vanjskih zidova i zamjenu vanjske stolarije, rekonstrukciju toplinske podstanice, ugradnju termostatskih ventila i radijatorskih prigušnica, izgradnju sustava ventilacije i hlađenja te daljinsko očitanje plinomjera i vodovoda

- Oglas -

Unatoč epidemiji koronavirusa koja vlada, važni radovi se nastavljaju. Tako Grad Koprivnica nastavlja s ulaganjem u školstvo, odnosno energetski će obnoviti još jednu školu.

U petak je stoga potpisan ugovor za izvođenje radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Ugovor su potpisali gradonačelnik Mišel Jakšić i direktor tvrtke Bistra Đurđevac Krešimir Habijanec.

Radovi na energetskoj obnovi škole sufinancirani su sredstvima u okviru projekta Operativnog programa Konkurentnost i kohezije 2014-2020 u okviru projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”.

- Oglas -

Vrijednost radova iznosi 5.281.106,78 kuna s PDV-om.

Uvođenje u posao izvođača radova, odnosno početak izvršenja ugovora je predviđen za 14. travanj, a završetak izvođenja radova je u roku 160 dana od dana potpisa ugovora.

Poslove stručnog nadzora nad izvođenjem radova obavljat će poduzeće Coart iz Koprivnice.

Radovi na energetskoj obnovi obuhvaćaju radove izolacije stropa prema tavanu, izolaciju vanjskih zidova i zamjenu vanjske stolarije, rekonstrukciju toplinske podstanice, ugradnju termostatskih ventila i radijatorskih prigušnica, izgradnju sustava ventilacije i hlađenja te daljinsko očitanje plinomjera i vodovoda.

Izvršit će se i zamjena postojeće unutarnje rasvjete, ugradnja kompenzacije jalove energije, ugradnja kontrolnih mjerila električne energije te ugradnja sustava daljinskog očitanja za praćenje potrošnje.

- Oglas -

Zgrada će iz sadašnjeg energetskog razreda D prijeći u planirani razred C.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti