Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

Povodom obilježavnja Svjetskog dana srca i Međunarodnog dana starijih osoba đurđevački Crveni križ pripremio razne aktivnosti

Svjetski dan srca obilježava se od 2000. kako bi se informiralo ljude širom svijeta da su bolesti srca i moždani udar vodeći svjetski uzroci smrti

- Advertisement -

Povodom Svjetskog dana srca koji se obilježava 29. rujna te Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, đurđevački Crveni križ pripremio je aktivnosti kojima želi educirati i podići svijest građana o brizi za zdravlje.

Djelatnici i volonteri đurđevačkog Crvenog križa tim će povodom u četvrtak, 28. rujna, na tržnici u Đurđevcu od 10 do 12 sati zainteresiranim prolaznicima mjeriti krvni tlak i šećer u krvi te ih educirati o važnosti kontrole tlaka i šećera.

Edukativne aktivnosti nastavit će se i u petak, 29. rujna, u đurđevačkoj knjižnici, i to predavanjem ‘Svjetski dan srca – hitna stanja u kardiologiji’ Ivana Pokeca s početkom u 19 sati.

- Advertisement -

Također, nakon predavanja mještani će još jednom moći besplatno izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi.

Podsjetimo, zalaganjem Svjetske kardiološke federacije, Svjetski dan srca obilježava se od 2000. kako bi se informiralo ljude širom svijeta da su bolesti srca i moždani udar vodeći svjetski uzroci smrti.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti