Srijeda, 26. siječnja 2022.

Pred nama je Vincekovo, a policija najavljuje veliku akciju u prometu

Građanima će se ukazati na nužnost poštivanja prometnih propisa i negativan utjecaj alkohola na sudionike u prometu

Preporučujemo

Pred nama je vikend kada se obilježava dan Svetog Vinka koji u Hrvatskoj ima dugu tradiciju pa se tako svake godine 22. siječnja građani upute u vinograde i klijeti gdje sudjelovanjem u raznim tradicionalnim obredima obilježavaju taj dan.

“Apeliramo na sve sudionike u prometu da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba”, istaknuli su iz PU koprivničko-križevačke.

Na području PU koprivničko-križevačke uoči obilježavanja narodnog blagdana Vincekovo, u srijedu, 20. siječnja, provest će se preventivna akcija usmjerena na događanje što manjeg broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači i ostali sudionici u prometu pod utjecajem alkohola.

Tom prilikom građanima će se ukazati na nužnost poštivanja prometnih propisa i negativan utjecaj alkohola na sudionike u prometu, a posebice na vozačke sposobnosti.

Preventivna akcija provest će se na više lokacija na području PU koprivničko-križevačke.

- Advertisement -

Najnovije objave