Petak, 24. ožujka 2023.

Predsjednik Milanović: Korupcija i pohlepa obezdušuju ljude i tjeraju ih iz Hrvatske

Preporučujemo

„Moja je poruka svima: pošteno s javnim novcem! Ako hoćete ozlijediti Hvate, našu malu naciju, najbolji način da to učinite je da ih se potkrada, da oni to vide i da za to nitko ne odgovara“, poručio je u petak na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Lipovljani predsjednik Republike Zoran Milanović.

Obraćajući se uzvanicima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Lipovljani, koji danas obilježavaju Dan općine, predsjednik Milanović upozorio je na razorne posljedice korupcije.

– Na lokalnoj razini trebalo bi biti što manje ideologije. Kada govorimo o ideologiji govorimo o duši, a najbolji način da ljudima otvorite dušu kliještima je da uništite povjerenje u javni posao, a to se povjerenje gubi kroz korupciju pod kojom se Hrvatska satire. To je pohlepa, to je potreba da se uzme ono što ti ne pripada. To je ono što ljude obezdušuje i što ih tjera iz javnog prostora i tjera ih iz Hrvatske, na kraju krajeva – prenosi Milanovićeve riječi službena stranica predsjednika.

Dodao je kako novac kao razlog nije uvijek na prvom mjestu, iako je važan, te je među razlozima iseljavanja.

– Moderno društvo, bogato društvo, društvo je potrošnje koje ima svoje nedostatke, defekte i bolne rane. Ali ovo moderno, kapitalističko društvo nastalo je na temelju reguliranih odnosa ugovorom. Ugovor je uvijek stvar povjerenja – rekao je predsjednik Milanović.

Dodao je kako se, u slučaju da se iznevjeri povjerenje građana, ubija sustav.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti