Utorak, 5. srpnja 2022.

Predsjednik Milanović uručio odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Među dobitnicima prestižnog odlikovanja na svečanosti u uredu predsjednika bilo je 13 darivatelja krvi s područja djelovanja koprivničkog društva Crvenog križa

Preporučujemo

Predsjednik Zoran Milanović uručio je odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi za njihovu plemenitu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka.

Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski primili su muškarci koji su u 2019. darovali krv više od stotinu puta te žene koje su krv darivale više od 75 puta.

Zoran Milanović i dobrovoljni darivatelji krvi
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske

Među dobitnicima prestižnog odlikovanja na svečanosti u uredu predsjednika u utorak, 24. svibnja, bilo je 13 darivatelja krvi s područja djelovanja koprivničkog društva Crvenog križa i to Anka Ledinski, Božidar Belec, Željko Crnjaković, Božidar Flis, Josip Grabarić, Damir Jembrek, Ivan Lacković, Ivan Ledinski, Zlatko Međimorec, Damir Morić, Miroslav Restek, Vlado Šarec i Đuro Špoljar.

“Tu ima mnogo ljudi koji su spremni dati krv, bez da se na njih vrši pritisak ili da im se da neka protuusluga. Naprosto dragovoljno, dobrovoljno i humano dati tu dozu krvi. To je velika stvar, to je ljudski i to nije uobičajeno ponašanje, ni u Hrvatskoj, a još manje u svijetu”, rekao je predsjednik Milanović.

Zoran Milanović i dobrovoljni darivatelj krvi
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske

Također, istaknuo je i da je dobrovoljno davanje krvi u Hrvatskoj rezultat povijesti i tradicije te izrazio duboku zahvalu i poštovanje dobrovoljnim davateljima krvi.

Iskrene čestitke svim odlikovanima i zahvala za svaku kap koju su nesebično darivali za dobrobit potrebitih.

- Advertisement -

Najnovije objave