Petak, 12. kolovoza 2022.

Predstavljamo vam bogat program međunarodnog festivala folklora Iz bakine škrinje te Dana kulturne baštine

Od 14. do 18. srpnja u Koprivnici će gostovati grupe koje će ove godine prezentirati svoje folklorno stvaralaštvo na koncertima 15. srpnja u Legradu te 16. srpnja u Koprivnici

Preporučujemo

Ovogodišnje izdanje međunarodnog festivala folklora Iz bakine škrinje te Dana kulturne baštine održat će se od 14. do 18. srpnja.

Dani kulturne baštine zapravo su već započeli 1. srpnja s izložbom tradicije u izlozima Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica na kojoj su predstavljeni tradicijski predmeti u vlasništvu KUD-a Fran Galović iz Peteranca, DIF-a Koprivnički Ivanec, Etno zbirke Cugovčan te Kućne radinosti Bagladi.

Aktivnosti u sklopu Dana kulturne baštine nastavljaju se 11. srpnja radionicom izrade tradicijskog veza Koprivničkog Ivanca koju će voditi vezilje Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec.

Radionica će se održati u prostoru Male scene u Domoljubu u 17 sati. Istog dana u 19 sati u dvorani Domoljub održat će se i tribina na kojoj će dr.sc. Tvrtko Zebec s Instituta za folkloristiku te prof. Katarina Bušić iz Etnografskog muzeja u Zagrebu govoriti o tradicijskoj kulturi kao simbolu nacionalnog i kulturnog identiteta te narodnim nošnjama u kulturnim praksama 19. i 20. stoljeća. Na radionicu i tribinu ulaz je slobodan za sve građane.

Od 14. do 18. srpnja u Koprivnici će gostovati grupe koje će ove godine prezentirati svoje folklorno stvaralaštvo na koncertima 15. srpnja u Legradu te 16. srpnja u Koprivnici.

“Posebno nas veseli gostovanje renomirane folklorne grupe iz Ukrajine koja će uveličati ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala folklora te našoj publici dočarati ljepotu i bogatstvo ukrajinske kulture, tradicije, glazbe i plesa. Ovo je još jedan pokazatelj koliko su kultura i tradicija važne te kako spajaju i ruše sve granice pred sobom”, priopćili su organizatori.

A organizatori Međunarodnog festivala folklora Iz bakine škrinje i Dana kulturne baštine su Folklorni ansambl Koprivnica i Zajednica kulturno umjetničkih udruga Koprivničko – križevačke županije. Suorganizator je KUD Zrin iz Legrada.

Festival sufinanciraju Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Savez Alpe Jadran, HDS Zamp i Općina Legrad.

- Advertisement -

Najnovije objave