Utorak, 23. srpnja 2024.

Predstavljen je plan aktivnosti županijskog sustava civilne zaštite

Načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić prezentirao je plan aktivnosti te najavio održavanje vježbi, okruglog stola i smotre u idućim mjesecima

- Oglas -

U prostorijama Županijske uprave u Koprivnici u utorak je održan radni sastanak Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojem su prezentirane aktivnosti sustava civilne zaštite u narednom razdoblju.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Vatrogasne zajednice KKŽ, PU Koprivničko-križevačke, HGSS-a Stanica Koprivnica, Službe civilne zaštite Koprivnica i Stožera civilne zaštite grada Koprivnice.

Načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić prezentirao je plan aktivnosti te najavio održavanje vježbi, okruglog stola i smotre u idućim mjesecima.

- Oglas -

Tako će se povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 (11. veljače 2023) dan ranije održati simulacijsko-komunikacijska vježba na kojoj će se testirati komunikacija i pozivanje operativnih snaga sustava civilne zaštite putem sustava TETRA i korištenje aplikacije NICS, a 1. ožujka će se povodom Međunarodnog dana civilne zaštite u RH održati okrugli stol na temu „Klimatske promjene – izazov za sustav civilne zaštite“.

Za kraj travnja se u Koprivnici na prostoru gradskog Sajmišta planira i smotra sustava civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj će javnosti biti predstavljena oprema žurnih službi i operativnih snaga za spašavanje na kopnu i vodi, a uz županijske snage smotri će prisustvovati i predstavnici nacionalne razine sustava civilne zaštite – Ravnateljstvo civilne zaštite RH, Hrvatska vatrogasna zajednica, HGSS Hrvatska i Hrvatski crveni križ.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti