Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

Predstavljen projekt koprivničko-križevačkog Doma zdravlja ‘Zdravo srce, zdrava budućnost’

Glavni cilj je podizanje i unaprjeđenje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i zdravog načina života, istaknula je ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković

Preporučujemo

U ponedjeljak je održana početna konferencija projekta ‘Zdravo srce, zdrava budućnost’ čiji je nositelj Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a partner Koprivničko-križevačka županija.

Projekt je vrijedan gotovo 400.000 kuna, a financira se temeljem poziva Promocija zdravlja i prevencija bolesti- faza 2 iz sredstava Europskog socijalnog fonda, Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Riječ je o bespovratnim sredstvima, i to u omjeru Europska unija 85 posto i državni proračun, odnosno Ministarstvo zdravstva 15 posto.

Kao što je naglasila ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković, glavni cilj je podizanje i unaprjeđenje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i zdravog načina života te prevencija i sprječavanje razvoja bolesti kardiovaskularnog sustava na području Koprivničko-križevačke županije.

“Slikovito se kaže da je srce pokretač naših emocija i odluka te smo odlučili projekt posvetiti upravo zdravlju srca, obzirom da smo premalo svjesni ozbiljnosti bolesti kardiovaskularnog sustava. Kroz projekt ćemo nastojati osvijestiti i educirati stanovništvo kako male promjene u mogu doprinijeti većoj kvaliteti života i smanjenju smrtnosti”, dodala je ravnateljica te pojasnila kako otprilike 700 ljudi godišnje u Koprivničko-križevačkoj županiji umre od kardiovaskularnih bolesti, koje su uglavnom rezultat modernog načina života – nezdrave prehrane i premalo kretanja.

Također, ravnateljica Hanžeković je zahvalila projektnom timu, Županiji kao osnivaču i PORA-i Regionalnoj razvojnoj agenciji KKŽ na stručnoj i tehničkoj pomoći u ovom, ali i drugim projektima.

Na početnoj konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijske pročelnice Melita Ivančić, Maja Blažek i Ljubica Belobrk Flamaceta, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova i suradnici, zaposlenici Doma zdravlja, predstavnice PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave