Subota, 1. travnja 2023.

Predstavljeno je 47. izdanje Podravskog zbornika

Sadržaj koji vidimo u Podravskom zborniku je dokaz da bez obzira na sve krize i događanja Grad i Podravina su išli naprijed i stvorili su baštinu i povijest koju danas imamo i kojoj se veselimo, rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić

Preporučujemo

U povodu obilježavanja 5. Dana Muzeja grada Koprivnice te obilježavanja Dana grada Koprivnice, u srijedu je u Galeriji Mijo Kovačić predstavljen Podravski zbornik 47/2021.

– Predstavljanje Zbornika je doista lijepo finale proslave 665. rođendana našeg grada. Hvala cijeloj ekipi predvođenoj ravnateljem te svim suradnicima i autorima na trudu koji su si dali da opet imamo Podravski zbornik, nešto s čime se volimo dičiti. Sadržaj koji vidimo u Podravskom zborniku je dokaz da bez obzira na sve krize i događanja Grad i Podravina su išli naprijed i stvorili su baštinu i povijest koju danas imamo i kojoj se veselimo – rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Podravski zbornik pokriva regionalno područje Podravine od Pitomače do Ludbrega, okuplja brojne autore koji svojim radovima obrađuju različite teme i područja, pružajući na taj način korisne informacije velikom krugu zainteresiranih čitatelja i korisnika.

– Riječ je o jedinom kulturološkom godišnjaku u Podravini koji kontinuirano izlazi više od četiri desetljeća tijekom kojih je koncepcijski doživio tek manje promjene zadržavši temeljnu ideju pokretača koji su ga zamislili kao znanstveno-popularnu publikaciju, koja će privlačiti ne samo stručnu javnost već i širi krug čitatelja – rekao je Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice i glavni urednik Podravskog zbornika.

Zbornik je tiskan u 800 primjeraka, a projekt je realiziran sredstvima Grada Koprivnice i Koprivničko–križevačke županije. Svi oni koji ga žele kupiti mogu to učiniti u Galeriji Mijo Kovačić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti