Petak, 25. lipnja 2021.

PREKID U PREDAVCU Drastične kazne za Tehniku Koprivnicu, a Dinamo kažnjen sa samo 500 kuna!

Podsjetimo, prekid se dogodio u 30. minuti pri rezultatu 1:0 za domaćina iz jedanaesterca. Bilo je tu tučnjave igrača, crvenih kartona, ulaska navijača u teren i napuštanja terena gostujuće momčadi na poziv njihova trenera Tome Čikovića jer su se, kako kažu, bojali za svoju sigurnost

Preporučujemo

U službenom glasniku Četvrte nogometne lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, koju ove sezone vodi Nogometni savez Bjelovarsko-bilogorske županije, objavljene su kazne za prekid utakmice 9. kola u kojoj je Dinamo u Predavcu bio domaćin Tehniki Koprivnici.

Podsjetimo, prekid se dogodio u 30. minuti pri rezultatu 1:0 za domaćina iz jedanaesterca. Bilo je tu tučnjave igrača, crvenih kartona, ulaska navijača u teren i napuštanja terena gostujuće momčadi na poziv njihova trenera Tome Čikovića jer su se, kako kažu, bojali za svoju sigurnost.

Zapisnik s utakmice i viđenje obaju tabora nakon nje možete pročitati OVDJE.

Još prošlog tjedna Jozo Filjić iz Dinama i Jura Dodlek iz Tehnike Koprivnice “zbog fizičkog napada na protivničkog igrača” kažnjeni su zabranom igranja na tri prvenstvene ili kup utakmice.

Disciplinski sudac Željko Ščuković, ujedno i član izvršnog odbora Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, i povjerenik za natjecanje Miroslav Jurišić, ujedno i tajnik NS-a Bjelovarsko-bilogorske županije, odlučili su se za drastično kažnjavanje aktera ovog prekida, ali očito samo na strani Tehnike Koprivnice. Krenimo redom.

Povjerenik za natjecanje utakmicu je registrirao rezultatom 3:0 za domaćina “temeljem članka 58. Pravilnika o nogometnim natjecanjima i članka 33. i 45. Propozicija natjecanja za prvenstvo 4. NL BJ-KC-VT za natjecateljsku sezonu 2020./21.”

Disciplinski sudac, pak, “na temelju članka 68. Disciplinskog pravilnika HNS-a” kaznio je Tehniku Koprivnicu novčanom kaznom u iznosu od 3000 kuna i oduzimanjem tri boda seniorskoj momčadi u tekućem prvenstvenom natjecanju.

Nadalje, Tomo Čiković “na temelju članka 69. Disciplinskog pravilnika HNS-a” kažnjava se zabranom obavljanja svih funkcija u nogometu u trajanju od sedam mjeseci, a izrečena disciplinska kazna teče od 21. listopada. Na teret mu se stavlja da je “pozvao i nagovorio igrače Tehnike Koprivnice da u 30. minuti napuste teren za igru i potom nisu nastavili utakmicu, a što je izazvalo prekid utakmice”.

Pazite sad, ide i kazna za domaćina. I to “kakva”. Podsjetimo najprije, u teren je uletjelo više osoba koji nisu bili označeni kao redari, a i službena snimka spornih detalja nije bila pravilno snimljena.

Evo što kaže disciplinac: “NK DINAMO Predavac zbog slabe organizacije utakmice 9. kola 4. NL Bjelovar-Koprivnica-Virovitica između DINAMO (P) – TEHNIKA KOPRIVNICA, koja se igrala 11. listopada i prekinuta je u 30. minuti utakmice, jer je na službenoj snimci nedovoljno kvalitetno snimljena incidentna situcija na igralištu, iako je klub naknadno dostavio snimku s druge kamere koja je snimila cijeli incident (uvjereni smo da javnost obje snimke želi vidjeti, op.a.), na temelju članka 67. Disciplinskog pravilnika HNS-a kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna.

Da, da, dobro ste pročitali. O tome da je disciplinski sudac nastavio prijavljivati igrače više klubova koji su se preregistrirali drugdje da se očiste od kartona, iako, ponavljamo to kao “papagaji”, sustav Comet to dozvoljava, a savezi uredno naplaćuju “takse”, te da je u prošlom glasniku s člancima i stavkama pravilnika dosta toga krivo napisao, a sada se opravdava da je to bila tiskarska pogreška, ovaj put nećemo.

Inače, zanimljivo je i pogledati tko vodi ova dva kluba. Alfa i omega Dinama iz Predavca (tako sami pišu na svojoj Facebook stranici) je Slavko Prišćan, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, a na čelu Tehnike Koprivnice je Igor Bajalica, član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Prišćan je prije tjedan dana za portal Bjelovar.live rekao kako manipulacijama s registracijama igrača u sportu ne smije biti mjesta i da su prijavili sve odgovorne HNS-u, dok je Bajalica za portal Klikaj.hr rekao da je ovo sve lakrdija i da se tome treba stati na kraj.

Slavko Prišćan (u sredini) // Foto: Zvonimir Markač

Igor Bajalica, predsjednik Tehnike Koprivnice
Igor Bajalica, predsjednik Tehnike Koprivnice // Foto: NK Tehnika Koprivnica

Najnovije objave