Srijeda, 1. prosinca 2021.

INTERVJU Predsjednik NK Tehnike Koprivnice Igor Bajalica nikad oštriji: Ovo je lakrdija i tome treba stati na kraj

Naglašavam, ovo je ozbiljna stvar jer Dinamo Predavac nije više međužupanijski problem, već nacionalni. Takvom klubu nije mjesto u 4. ligi. To treba biti jasno i HNS-u u Zagrebu, među ostalim je istaknuo Igor Bajalica

Preporučujemo

Nismo dugo čekali oštru reakciju iz NK Tehnike Koprivnice na odluke i prijave disciplinskog suca nakon nemilih scena u Predavcu.

Disciplinski sudac oštar s kaznama i prijavama protiv aktera prekida utakmice između Dinama Predavac i Tehnike Koprivnice

Nakon utakmice u Predavcu se i dalje vuku repovi. Danas, u srijedu, izašao je službeni glasnik 4. NL BJ-KC-VT gdje se traži očitovanja klubova, kao i službenih osoba, te predstavnika NK Tehnike Koprivnice Tome Čikovića. Službena klupska glasila, odnosno Facebook stranice klubova pišu različite objave, a mi smo za mišljenje upitali Igora Bajalicu, predsjednika Tehnike Koprivnice, nedavnog osvajača Županijskog kupa Koprivničko-križevačke županije.

Što nam možete reći o utakmici u Predavcu?

Ništa pozitivno. Lakrdija! Gledajte, to je jedna sredina i jedan klub koji godinama očito ima neki problem. Ja im od srca želim da ga prije svega nađu, analiziraju i naprave određene korake. Njima to nije prvi incident. Nogometna publika to zna. Nismo mi prvi kojima se to dogodilo, vidjet ćete da će se slične stvari događati i u godinama koje dolaze.

Dobro, što se to dogodilo?

Prije svega, osim pristranog suđenja od samog početka, naša klupa i igrači niti u jednom trenutku nisu na bilo koji način svojim ponašanjem utjecali na sramotni događaj. Svi znaju kakva smo ekipa i kakav nogomet igramo. Nakon faula našeg igrača, koji je evidentno zaslužio žuti karton, faulirani igrač se diže i šakama nasrće na našeg igrača, dok ga kapetan domaćina drži za vrat. U to vrijeme, lijevi bočni trči sprint od 50 metara i u punom sprintu nasrće na našeg igrača. Uletavaju dva, tri redara te 12,13 navijača koji nasrću na naše igrače. Redari se nisu previše potrudili oko razdvajanja, dok se navijači nakon povika sa strane povlače. Ubrzo im njihovi klupski dužnosnici bacaju markirke i trake tako da izgledaju kao da su redari. Mislim gledajte, predugo smo u nogometu. Čuli smo u više navrata za takve priče o upadima navijača u Predavcu. Sramotno i žalosno! U posjedu smo i snimke utakmice. Ne želim ju komentirati, ali ovim putem pozivam vodstvo Dinama da ju javno pokaže. Ako ju imaju, naravno. Ili bar ono što je ostalo od izrezanih kadrova.

Izvješće delegata je napisano općenito i ne ide vam na ruku?

Gledajte, prije svega kada publika uletava na teren i počinje tući igrače protivničke ekipe, sudac automatski prekida utakmicu. Sudac utakmice ni u jednom trenutku nije napravio ništa. Niti on niti pomoćni suci. Pa kakav je to sudac? Kako te nije sram? Gdje ti je ljudskost? To sve govori o njemu, a svi znamo zašto se tako ponašao. Delegat? Također, bez komentara. Što reći o delegatu koji nema adekvatnu snimku i sjedi s kamermanom, a u zapisniku se služi riječima dvojben, mislim, možda, itd. jer kao ništa nije vidio. Zašto onda postoji delegat? Koja je svrha toga? Ma ovo je jedva lakrdija u režiji glavnog aktera koji je sve zakuhao pa kasnije podvio rep i otišao. Svi znamo o kome je riječ.

Koji su vam daljnji koraci?

Mi ne očekujemo ništa budući da su sva tijela natjecanja u Bjelovaru. Svi mi dobro znamo kako i tko vodi igru. Meni je samo žao što je delegat iz Koprivnice i mogao je realno vidjeti situaciju, kao i svi na stadionu. Mene osobno bi bilo sram hodati našim gradom, a znajući da sam svjesno oštetio svoje sugrađane, dok su ih tukli 45 kilometara od Koprivnice. U zemlju bih propao! No, ostavimo to na duši delegatu. Mi ćemo poduzeti pravne korake jer su nam dvojica dečkiju pretrpjela lakše tjelesne ozljede. Idemo s privatnom tužbom i tužbom za lošu organizaciju utakmice. Osobno, dobio sam mnogo poruka sugrađana, kao i kolega iz klubova koji se natječu s nama u ligi. Hvala im na tome. Naglašavam, ovo je ozbiljna stvar jer Dinamo Predavac nije više međužupanijski problem, već nacionalni. Takvom klubu nije mjesto u 4. ligi. To treba biti jasno i HNS-u u Zagrebu.

Jel ste imali kontakt sa Zagrebom?

Jesam. I telefonski i preko e-maila. Poslali smo cjelokupnu medicinsku dokumentaciju u Zagreb, kao i tužbu. Vrijeme je da se neke stvari promijene.

Iz koprivničkih kuloara se priča da se očekuje vatreni doček Predavčana u proljeće?

To nije istina. Odgovorno tvrdim da bilo kakvih incidenta neće biti. Mi smo ozbiljan klub. Štoviše, želja nam je pokazati da smo totalno drugačiji od njih, a bilo kakva usporedba s takvim klubom je za mene neprihvatljiva i sramotna.

Najnovije objave