Četvrtak, 28. rujna 2023.

Premijer Plenković: Paket mjera će biti snažan, pravedan i sveobuhvatan

Paket mjera limitirat će rast cijena određenih proizvoda te omogućiti da hrvatski građani tijekom jesenske i zimske sezone imaju dovoljno plina i struje

- Advertisement -

Predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je u ponedjeljak da će paket mjera za ublažavanje udara rasta cijena energenata biti pravedan, snažan i sveobuhvatan, obuhvaćat će cijene struje i plina te limitirati rast cijena određenih proizvoda.

“Na stranačkim tijelima iznesene su konture paketa mjera koji će biti pravedan, snažan i sveobuhvatan. Tiče se cijene struje i plina, koji će također limitirati rast cijena određenih proizvoda, omogućiti da hrvatski građani tijekom jesenske i zimske sezone imaju dovoljno plina i struje te da to budu u stanju financijski iznijeti”, kazao je Plenković.

Što se tiče očuvanja radnih mjesta, dodao je da ona nisu ugrožena te da je Vladi najbitnije da bude visoka zaposlenost.

- Advertisement -

Rezultati turističke sezone bolji nego rekordne 2019.

Plenković je također izrazio zadovoljstvo rezultatima turističke sezone koji su bolji od rekordne 2019. te rastom BDP-a u drugom kvartalu od 7,7 posto. To će pomoći fiskalnim kapacitetima Hrvatske da se suoči s energetskom krizom, poručio je.

Nakon konzultacija s koalicijskim i socijalnim partnerima, mjere će u četvrtak biti predstavljene javnosti, najavio je.

Vlada ima nultu toleranciju na korupciju

Premijer Plenković se osvrnuo i na aktualnu aferu u Ini i ponovio da je loše što se tako nešto dogodilo, ali dobro da su državne institucije reagirale.

- Advertisement -

“Novac je zamrznut i nije nestao, nadzor koji je trajao sve ovo vrijeme imao je puni efekt”, kazao je.

Ponovio je kako Vlada ima nultu toleranciju na korupciju.

“Riječ je o pojedincima, a ne nekakvom politički sponzoriranom ili organiziranom naporu koji bi se mogao pripisati bilo kome, a kamoli stranci ili politici Vlade. Nažalost, dvoje od petero su članovi HDZ-a i oni su izbačeni, više nisu članovi, oni su nas osramotili i učinili štetu”, rekao je.

U srijedu kontakti s mađarskim Molom

Što se tiče uprave Ine, ponovio je da ona više nema povjerenje Vlade te najavio da su za srijedu planirani kontakti s mađarskim Molom gdje će ministar gospodarstva iznijeti hrvatsku poziciju.

Osvrnuo se i na oporbu za koju kaže da nastoji profitirati na toj aferi te poručio da će otkloniti sve oporbene inicijative za destabiliziranje parlamentarne većine i rušenje Vlade.

“Naš prioritet su građani i gospodarstvo”, naglasio je.

Za prosvjed koje ispred središnjice HDZ-a u subotu organizira udruga ‘Slobodni zajedno’ rekao je da su ‘to oni isti antivakserski prosvjednici, ista ta ekipa koja je organizirala prosvjede u vremenu covida’.

Uputio je sve one koji kane participirati u prosvjedu da pogledaju tko su organizatori, tko ih plaća i u kakvom društvu će se naći.

“Nećemo prihvatiti da nam svaka šuša koja se sjeti zalijepi grijehe nekog drugog”, kazao je Plenković i dodao da neće pjevati po notama koje oporba hoće.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti