Srijeda, 31. svibnja 2023.

Premijer Plenković razgovarao s europskim čelnicima o ponovnom pokretanju turizma

Zabrana putovanja zbog epidemije koronavirusa teško je pogodila turističku industriju koja čini oko 20% BDP-a Hrvatske koja je popularna turistička destinacija za turiste iz Europe

Hrvatski premijer Andrej Plenković u srijedu je telefonski razgovarao s nekoliko europskih čelnika o mjerama za ponovno pokretanje turizma, osobito važnog za hrvatsko gospodarstvo jako ovisno o tom sektoru.

Zabrana putovanja zbog epidemije koronavirusa teško je pogodila turističku industriju koja čini oko 20% BDP-a Hrvatske, popularne turističke destinacije za turiste iz Europe.

Plenković je o zajedničkim mjerama za turistički sektor razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom te mađarskim i slovenskim premijerom Viktorom Orbanom i Janezom Janšom, rekao je premijer na Twitteru.

O mogućem dolasku čeških turista u Hrvatsku ove godine prošli je tjedan razgovarao i s češkim kolegom Andrejom Babišem.

Tema razgovora u srijedu bio je i samit EU-a i zapadnog Balkana koji se trebao održati u svibnju u sklopu hrvatskog predsjedanja Unijom.

Sastanak je zbog epidemije otkazan i trebao bi se održati virtualno do kraja predsjedanja u prvoj polovici 2020.

Čelnici zemalja članica Unije u četvrtak će na videokonferenciji pokušati dogovoriti zajednički odgovor na gospodarske i društvene posljedice koronakrize.

Cilj je postići suglasnost o strategiji oporavka od posljedica epidemije i postupnom pokretanje gospodarskih aktivnosti koje su zbog epidemije u velikoj mjeri zaustavljene.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti