Srijeda, 21. veljače 2024.

Preminula još jedna štićenica Doma za starije i nemoćne u Koprivnici

Potvrđen je i jedan novi slučaj ozdravljenja od COVID-19 infekcije pa je tako na području Koprivničko-križevačke županije do sada ukupno zabilježen 71 slučaj oboljenja te 24 osobe koje su izliječene od COVID-19 infekcije

- Oglas -

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić izvijestio je kako je potvrđen jedan novi slučaj oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe na koronavirus.

U koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminula je, pak, osoba starije životne dobi iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivna na koronavirus, koja je prije oboljenja COVID-19 infekcijom imala značajan komorbiditet. Županijski Stožer civilne zaštite ovim putem izražava sućut obitelji.

Potvrđen je i jedan novi slučaj ozdravljenja od COVID-19 infekcije pa je tako na području Koprivničko-križevačke županije do sada ukupno zabilježen 71 slučaj oboljenja te 24 osobe koje su izliječene od COVID-19 infekcije.

- Oglas -

Od ukupnog broja zaraženih koronavirusom u Podravini i Prigorju, iz Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici ih je 40, a četiri su osobe (od ukupno pet) preminule.

Načelnik Ljubić je članove Stožera informirao i o odluci o izmjenama i dopuni odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva, odluci o izmjenama i dopunama odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja te odluci o načinu korištenja dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 koji je u ponedjeljak 4. svibnja donio nacionalni Stožer civilne zaštite. Stožer je zaključio kako se provođenje prve dvije faze liberalizacije mjera na području županije odvija bez poteškoća te u skladu s preporukama nacionalnog Stožera civilne zaštite i epidemiološkim uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako se sve aktivnosti po pitanju reaktivacije zdravstvenog sustava provode bez poteškoća te u skladu s propisanim protokolima. Na koordinaciji su prezentirani i rezultati nadzora timova za procjenu stanja u domovima socijalne skrbi na području županije. Timovi su na području Koprivnice, Križevaca i Đurđevca do sada u 118 objekata kontrolirali provode li domovi i udomiteljstva sve epidemiološke mjere, upute i protokole zdravstvene zaštite. Nisu uočene značajnije nepravilnosti, manji nedostatci koji su uočeni u nekoliko domova su ispravljeni te niti jedna osoba od 1700 štićenika koji su smješteni u spomenutim objektima nije došla u doticaj s bolesti COVID-19.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovim putem apelira na stanovnike da i dalje poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard kako bi epidemiološka slika županije i dalje bila dobra.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti