Utorak, 24. svibnja 2022.

Preminula najpoznatija hrvatska zviždačica Ankica Lepej

Ankica je bila službenica Zagrebačke banke koja je 1998. otkrila sadržaj bankovnih računa Franje i Ankice Tuđman

Preporučujemo

Vijest o smrti prve hrvatske zviždačice Ankice Lepej (73) objavila je na svom Facebook profilu aktivistica za ženska prava Sanja Sarnavka.

“Sad sam saznala da Ankica Anita Lepej, naša hrabra i predobra sugrađanka, ipak nije uspjela pobijediti koronu. Otišla je za svojim najdobrijim. Žao mi je. Ona je pokazala kako se voli domovina na pravi način. Skupo je platila svoj čin građanske hrabrosti, ali nikada nije požalila niti je odustala od ukazivanja na nepravde i glasnog prosvjedovanja čim bi uočila neku. Bile smo si drage. Počivat će uz svog najdobrijeg. Zbogom, Ankice draga”, napisala je na svom Facebook profilu Sanja Sarnavka.

Na svom Facebook profilu 15. prosinca 2021. Ankica je objavila status posvećen koronavirusu.

“Još mi je samo falila beštija korona, satrat ću ja nju, budite sigurni”, napisala je. Ankica je dobila mnoštvo poruka podrške, no nažalost, izgubila je bitku s virusom.

Ankica je bila službenica Zagrebačke banke koja je 1998. otkrila sadržaj bankovnog računa  Ankice Tuđman iz kojeg se vidjelo da na računu ima 210.000 maraka i 15.000 dolara koje tadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman nije prijavio u svojoj imovinskoj kartici. Zbog ovog je otkrića Ankica Lepej ostala bez posla te je protiv nje pokrenut kazneni postupak.

- Advertisement -

Najnovije objave