Srijeda, 7. prosinca 2022.

Prijavite se za besplatnu radionicu dokumentarnog filma u koprivničkom FUNK-u

Voditeljica radionice je Morana Ikić Komljenović, redateljica i producentica iz Rijeke i Zagreba

Preporučujemo

Od 3. do 6. studenoga u koprivničkom FUNK-u održat će se besplatna četverodnevna radionica dokumentarnog filma.

Radionica je otvorena za sve odrasle polaznike, a iz FUNK-a posebno pozivaju studente da im se pridruže.

Voditeljica radionice je Morana Ikić Komljenović, redateljica i producentica iz Rijeke i Zagreba.

Radionica će se 3. i 4. studenoga održavati od 17 do 19 sati, a 5. i 6. studenoga od 10 do 14 sati.

Za radionicu se potrebno prijaviti na: savez.udruga.funk@gmail.com. U mailu napišite svoje ime, a predmet maila “Radionica dokumentarnog filma“.

Kroz četverodnevni radionički program sudionici i sudionice će se upoznati s osnovama audiovizualnog izražavanja u dokumentarnom filmu, s pričanjem filmske priče kroz razne formate, s elementima filmskog jezika i tehničkim aspektima filmskog procesa u suvremenom dokumentarizmu – i to od razvoja dokumentarne ideje, kroz proces produkcije pa do pripreme za distribuciju i doseg prema publici.

Uz minimalna teorijska izlaganja, polaznicima i polaznicama će se omogućiti samostalno i vođeno kreiranje vlastitog filma u sklopu radionice, ali i potpora u radu na njihovim postojećim autorskim projektima.

Biografija voditeljice radionice:

Morana Ikić Komljenović je nezavisna stručnjakinja iz područja filmske i TV produkcije, edukacije, razvoja i distribucije AV djela. U 20 godina profesionalne karijere u filmu, producira filmove Miroslava Sikavice, Hrvoja Mabića, Vlatke Vorkapić, Nebojše Slijepčevića, Igora Bezinovića, Ivana Sikavice i drugih. Koproducirala je uspješne dokumentarce poput “Priče iz zatvorske ćelije” Abela Viskya i indijsko-englesko-bosansku koprodukciju “Zlatna nit” Nishthae Jain.

Od 2004. do kraja 2015. radi, prvo kao snimateljica i montažerka, a 10 godina i kao glavna producentica i direktorica Fade In produkcije iz Zagreba. Režirala je nekoliko eksperimentalnih i dokumentarnih filmova, a njezin debitantski “Naked soul” prikazan je 2001. na Sundance Film Festivalu u programu Generation Y. Prvi dugometražni film “Bosanoga (sasvim slučajna smrt)” nagrađen na Zagreb Doxu i Danima hrvatskog filma, a “Posljednjih 100” dobitnik je Grand Prix nagrade na Dok’n’Ritam festivalu u Beogradu. Autorica je i četiri sezone TV serijala “Za Stolom». Od 2016. do 2020. radi za Taskovski films London i sudjeluje na filmskim sajmovima u Europi i Aziji kao donositeljica odluka i mentorica. Od 2020. do 2022. godine radila je kao umjetnička savjetnica za dokumentarni film pri Hrvatskom audiovizualnom centru, a trenutno je vanjska evaluatorica za Euroimage i članica radne skupine za izradu strategije za održivost pri Euroimageu. Pripadnica je Emerging producers generacije 2014. U 2020. godini postaje i članica EAVE mreže (EAVE expert). Članica je upravnog odbora Hrvatskog društva filmskih djelatnika.

Radionica dokumentarnog filma provodi se u sklopu projekta Centar+. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti