Utorak, 18. siječnja 2022.

Pripadnici žurnih službi s područja Podravine i Prigorja koji pomažu na potresom pogođenom području cijepili se protiv koronavirusa

Prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa primilo je 40 pripadnika žurnih službi, a nakon dva tjedna primit će i drugu predviđenu dozu

Preporučujemo

U prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u petak, 22. siječnja je organizirana akcija cijepljenja pripadnika žurnih službi županijskog sustava Civilne zaštite, ponajprije vatrogasaca, HGSS-a i Crvenog križa, koji redovno sudjeluju u akcijama pomoći na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.

Djelatnici Zavoda cijepili su 40 pripadnika žurnih službi koji su primili prvu dozu cjepiva protiv bolesti Covid-19 tvrtke Pfizer-BioNTech, a nakon dva tjedna primit će i drugu predviđenu dozu.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije je prošlotjednoj koordinaciji sukladno uputama Ministra zdravstva definirao punktove na kojima će se provoditi cijepljenje svih zainteresiranih osoba na području županije.

Cijepljenje pripadnika žurnih službi
Foto: KCKZZ.HR

Cijepljenje će se provoditi prema Planu cijepljenja prioritetnih skupina i u skladu s raspoloživim količinama i dinamikom dolaska cjepiva, cijelim procesom će koordinirati županijski Zavod za javno zdravstvo, a sudjelovat će svi cjepitelji u svojim ambulantama i mobilnim timovima iz županijskog Doma zdravlja, privatne prakse liječnika opće medicine, medicine rada i Zavoda za javno zdravstvo.

U gradovima su definirana tri glavna punkta – dvorana u Srednjoj školi u Koprivnici, dvorana Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima i dvorana Strukovne škole u Đurđevcu, dok će se u općinama cijepljenje provoditi u prostorijama društvenih i vatrogasnih domova.

S obzirom na to da je proces cijepljenja stanovništva velik zahvat koji će trajati cijelu godinu, u suradnji Stožera, Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja, liječnicima cjepiteljima primarne zdravstvene zaštite i koncesionarima izdana je i detaljna uputa kako se što bolje pripremiti za provedbu cijepljenja.

Pod sloganom ‘Misli na druge – cijepi se’ u Hrvatskoj aktivno traje kampanja koja poziva na cijepljenje pa ovim putem pozivamo naše sugrađane da budu odgovorni, iskažu interes i prijave se liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje te da i dalje poštuju sve propisane epidemiološke mjere kako bi se trend smanjenja broja novooboljelih i dalje nastavio.

- Advertisement -

Najnovije objave