Subota, 20. srpnja 2024.

Produljuje se rok trajanja osobnih dokumenata, od osobne iskaznice do vozačke dozvole

Cilj je da u epidemiji koronavirusa što manje građana dolazi na šaltere policijskih uprava/postaja, odnosno ove zakonske izmjene omogućuje im da ostanu doma

- Oglas -

Hrvatski sabor donio je paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih iskaznica i oružnih listova, a sve s ciljem da u epidemiji koronavirusa, što manje građana dolazi na šaltere policijskih uprava/postaja, odnosno ove zakonske izmjene omogućuje im da ostanu doma.

“Svim građanima, kojima osobna iskaznica istekne za trajanja epidemije, ona će vrijediti i 30 dana po njenom prestanku. Građanin koji je već podnio zahtjev za novu osobnu iskaznicu, a nije ju preuzeo, moći će to učiniti 30 dana nakon epidemije. Isto vrijedi i za vozačku dozvolu, za odjave vozila, podizanje već izdanih dozvola i dokumenata o nadzornom pregledu”, priopćili su iz ministarstva unutarnjih poslova.

Dopunama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, vlasnicima oružja omogućit će se korištenje ranije izdanih oružnih listova koji će se smatrati valjanim najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije.

- Oglas -

Ujedno, građanima će se za trajanje epidemije omogućiti i korištenje putovnice kojoj istekne rok, a najdulje 30 dana od dana po njenom prestanka.

Novi rokovi ne vrijede za tehnički pregled i registraciju vozila.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti