Subota, 25. lipnja 2022.

Produljuje se rok trajanja osobnih dokumenata, od osobne iskaznice do vozačke dozvole

Cilj je da u epidemiji koronavirusa što manje građana dolazi na šaltere policijskih uprava/postaja, odnosno ove zakonske izmjene omogućuje im da ostanu doma

Preporučujemo

Hrvatski sabor donio je paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih iskaznica i oružnih listova, a sve s ciljem da u epidemiji koronavirusa, što manje građana dolazi na šaltere policijskih uprava/postaja, odnosno ove zakonske izmjene omogućuje im da ostanu doma.

“Svim građanima, kojima osobna iskaznica istekne za trajanja epidemije, ona će vrijediti i 30 dana po njenom prestanku. Građanin koji je već podnio zahtjev za novu osobnu iskaznicu, a nije ju preuzeo, moći će to učiniti 30 dana nakon epidemije. Isto vrijedi i za vozačku dozvolu, za odjave vozila, podizanje već izdanih dozvola i dokumenata o nadzornom pregledu”, priopćili su iz ministarstva unutarnjih poslova.

Dopunama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, vlasnicima oružja omogućit će se korištenje ranije izdanih oružnih listova koji će se smatrati valjanim najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije.

Ujedno, građanima će se za trajanje epidemije omogućiti i korištenje putovnice kojoj istekne rok, a najdulje 30 dana od dana po njenom prestanka.

Novi rokovi ne vrijede za tehnički pregled i registraciju vozila.

- Advertisement -

Najnovije objave