Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Proglašeni su najbolji sportaši Međimurske županije u 2022. godini

Nagrade za najperspektivnije sportaše primili su Mario Beliga, Ema Čurin, Lea Marodi, Arian Crnčec, Lara Bel, Petar Balunović, Petar Tkalec, Dino Slaviček, Dora Kolmanić, Ervin Šoltić i Tino Panić

Preporučujemo

Svečanost proglašenja najboljih sportaša Međimurske županije u Prelogu je okupila najbolje sportaše i ekipe, a najboljim sportašima Međimurja proglašeni su tenisačica Antonia Ružić i gimnastičar Filip Ude.

Nagrade za najperspektivnije sportaše primili su Mario Beliga, Ema Čurin, Lea Marodi, Arian Crnčec, Lara Bel, Petar Balunović, Petar Tkalec, Dino Slaviček, Dora Kolmanić, Ervin Šoltić i Tino Panić.

Najbolji sportaš s invalidnošću u Međimurju je Nino Baša, nagradu za promociju sporta u medijima primio je Dejan Zrna, dok je posebno priznanje pripalo Mihaelu Pongracu, Luki Požegi te Mensuru Rošiću.

Godišnje nagrade ‘Franjo Punčec’ ove su godine primili Goran Kolarić, Matija Novak, Dragutin Peter, a Nagrada ‘Franjo Punčec’ za životno djelo pripala je Miljenku Topličancu i Srećku Bogdanu.

Najbolji par su kuglači Denis Košak i Franjo Gosarić iz Kuglačkog kluba Željezničar, najbolja ženska ekipa ŽRK Zrinski, a najmomčad su odbojkaši Centrometala.

Župan Međimurske županije Matija Posavec osvrnuo se na masovnost bavljenja sportom i rekreacijom smatrajući tu činjenicu najvećim postignućem svih sportskih djelatnika, promotora te Županije.

– Mnogo se govorilo o tituli Europske regije sporta 2022., no ključno je da smo tada dobili i iskoristili priliku da dodatno omasovimo sport, da motiviramo stanovništvo za zdrav način života i to je ideja koja nas je nosila. U ovakvim prigodama kada odjekuju aplauzi upućeni najboljima, zaboravljamo da iza sportskih odličja stoje godine i godine rada, odricanja i ulaganja energije. To je težak put, a oni koji na tom putu ustraju i pobjeđuju zaslužuju posebne čestitke i ovakve večeri organiziramo da bismo njima odali priznanje – kazao je župan Posavec čestitavši sportašima te zahvalivši svim sportskim djelatnicima, mentorima i trenerima na predanosti.

Uz predsjednika Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Matu Kljajića, svečanosti su nazočili predsjednik skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Josip Varga, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta Krešimir Šamija, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač te direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen.

Popularni tenor, Preložanin Filip Hozjak, uz klavirsku pratnju pratnju Darka Golubića uveličao je svečanost.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti