Petak, 2. lipnja 2023.

Program UEFA Playmakers, kojim se promovira ženski nogomet, provodit će se i u Koprivnici

Program će biti održan u čak 30 nogometnih centara u Hrvatskoj kako bi u njemu mogle sudjelovati djevojčice iz svih krajeva Hrvatske

UEFA Playmakers, paneuropski program za promociju ženskog nogometa nastao u suradnji između Uefe i Disneyja uvodi se u Hrvatsku.

Program je namijenjen djevojčicama u dobi od 5 do 8 godina te je prilagođen i onim djevojčicama koje nikada prije nisu igrale nogomet ili sudjelovale u nekom sportu, izvijestio je Hrvatski nogometni savez.

Riječ je o programu koji ima jedinstven pristup baziran na znanstvenim istraživanjima Uefe i Sveučilišta Leeds Beckett te je fokusiran na naraciju, glumu, maštu i dječju igru kao glavne elemente u poticanju djevojčica na igranje nogometa i razvijanje motorike te fizičkih vještina.

U Hrvatskoj će se program odvijati kroz 2022. i 2023. godinu te će ukupno biti organizirana četiri izdanja, a prvo izdanje – ono koje kreće u ožujku 2022. godine – pratit će radnju animiranog filma Snježno kraljevstvo 2.

Program će biti održan u čak 30 nogometnih centara u Hrvatskoj kako bi u njemu mogle sudjelovati djevojčice iz svih krajeva Hrvatske – treninzi će se održavati u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Dubrovniku, Čakovcu, Ivancu, Karlovcu, Kašteli, Koprivnici, Lepoglavi, Metkoviću, Požegi, Pregradi, Puli, Slavonskom Brodu, Velikoj Gorici, Vinkovcima, Zadru i Županji.

Prvo izdanje programa počinje u ožujku te roditelji već danas mogu prijaviti svoje djevojčice (od 5 do 8 godina) za sudjelovanje u navedenom izdanju putem poveznice. Drugo izdanje počet će u svibnju ove godine, dok će treće i četvrto izdanje biti organizirano na jesen 2022., odnosno proljeće 2023. godine.

Ambasador projekta je proslavljeni hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti