Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Do ljeta će biti završeni radovi na sigurnoj kući

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna

Preporučujemo

U prostorima PORA-e u Koprivnici održan je novi sastanak projektnog tima projekta Novi početak kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Udruge HERA Križevci, Centra za socijalnu skrb Križevci i Regionalne razvojne agencije PORA-e KKŽ, izvijestio je Ured župana.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnostima i nadolazećim aktivnostima u projektu, a predstavnici partnera prezentirali su detalje iz svog područja djelovanja. Kako krajem veljače završava peto izvještajno razdoblje, projektni tim ujedno je dogovorio detalje prikupljanje dokumentacije i pripreme nadolazećeg zahtjeva za nadoknadom sredstava.

Radovi na rekonstrukcije sigurne kuće odvijaju se prema planiranoj dinamici i trebali bi završiti do ljeta. Nakon toga slijedi nabava namještaja i opremanje sigurne kuće. Sigurna kuća trenutno funkcionira u unajmljenom prostoru, a preko projekta (uz najam) financiraju se i troškovi režija, prehrane i higijenskih potrepština, kao i eventualni popratni troškovi stanovanja korisnika nakon izlaska iz skrbi.

Za rad s korisnicima preko projekta se sufinancira plaća socijalnog radnika, stručnog savjetnika i asistenta u skloništu, a projekt pokriva i troškove usavršavanja stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti