Ponedjeljak, 27. lipnja 2022.

Projekt Zaželi: o 250 starijih i nemoćnih na đurđevačkom području brinut će čak 31 gerontodomaćica

Gerontodomaćice će pomagati starijim građanima kojima je potrebna pomoć i potpora kod nabavke lijekova, čišćenja, odlaska liječniku i sličnih poslova

Preporučujemo

Grad Đurđevac je i ove godine prijavio projekt naziva Zaželi – program zapošljavanja žena kojega je raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 1,5 milijuna kuna, a zaposlit će se čak 31 gerontodomaćica.

“Na đurđevačkom području i u našim prigradskim naseljima živi velik broj starijih i nemoćnih građana, kao i osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć pri svakodnevnim aktivnostima. Već godinama surađujemo s Centrom za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Đurđevac na ovakvim socijalnim projektima i tako pokušavamo poboljšati standard života ne samo u gradu već i u našim prigradskim naseljima. Projekt osim što ima izuzetno velike značaj za naše korisnike, ima i dodatne koristi jer će biti otvoreno novo 31 radno mjesto za žene”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Gerontodomaćice će pomagati starijim građanima kojima je potrebna pomoć i potpora kod nabavke lijekova, čišćenja, odlaska liječniku i sličnih poslova, a kojima će žene zaposlene u projektu pružati takvu vrstu potpore s ciljem sprječavanja prerane institucionalizacije i poboljšanja kvalitete živote.

Do sada je Grad Đurđevac u suradnji s partnerima proveo tri ovakva projekta, a svake godine se povećava broj korisnika.

“Na ovaj način utječemo i preveniramo jer veliki broj naših starijih sugrađana prerano odlazi u staračke domove. Naši sugrađani često se javljaju kako bi provjerili status projekta te jedva čekaju da gerontodomaćice započnu sa svojim radom, što nam govori da su zadovoljni provedbom ovakvih projekata i pomoći koju im pružamo”, istaknuo je gradonačelnik Janči.

- Advertisement -

Najnovije objave