Srijeda, 21. veljače 2024.

Projekt Zaželi prošao prvu stepenicu provjere: o 250 starijih i nemoćnih na đurđevačkom području brinut će čak 31 gerontodomaćica

Na području Đurđevca i naših prigradskih naselja živi velik broj starijih i nemoćnih građana, kao i osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć pri svakodnevnim aktivnostima, istaknuo je gradonačelnik Janči

- Oglas -

Grad Đurđevac je i ove godine na otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda prijavio projekt pod nazivom Zaželi – program zapošljavanja žena kojega je raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava.

Ovih dana stigla je potvrda da je projekt prošao prvu stepenicu provjere te se uskoro očekuju odluka o financiranju i početak provedbe projekta, a preko kojega će Grad Đurđevac će zaposliti čak 31 gerontodomaćicu.

Gerontodomaćice će pomagati starijim sugrađanima kojima je potrebna pomoć i potpora kod nabavke lijekova, čišćenja, odlaska liječniku i sličnih poslova, a kojima će žene zaposlene u projektu pružati takvu vrstu potpore s ciljem sprječavanja prerane institucionalizacije i poboljšanja kvalitete živote.

- Oglas -

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,5 milijuna kuna.

“Na području Đurđevca i naših prigradskih naselja živi velik broj starijih i nemoćnih građana, kao i osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć pri svakodnevnim aktivnostima. Već godinama surađujemo s Centrom za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Đurđevac na ovakvim socijalnim projektima i tako poboljšavamo standard života ne samo u gradu već i u našim prigradskim naseljima. Projekt osim što ima izuzetno velik značaj za naše korisnike, ima i dodatne koristi jer će biti otvoreno novih 31 radno mjesto za žene”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac do sada je proveo tri ovakva projekta u suradnji s partnerima u kojima su bile zaposlene gerontodomaćice, a svake godine se povećava broj korisnika.

“Na ovaj način utječemo i preveniramo da se veliki broj naših starijih sugrađana prerano odlazi u staračke domove. Naši sugrađani često se javljaju kako bi provjerili status projekta te jedva čekaju da gerontodomaćice započnu sa svojim radom, što nam govori da su zadovoljni provedbom ovakvih projekata i pomoći koju im pružamo”, istaknuo je gradonačelnik Janči.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti