Subota, 1. travnja 2023.

Projektom ‘Brižne žene Podravske III’ zaposleno 15 gerontodomaćica na području Kalinovca, Molvi, Ferdinandovca, Novog Virja i Podravskih Sesveta

Vrijedne žene brinu o ukupno 102 krajnja korisnika, pomažući im svakodnevno u obavljanju kućanskih poslova, održavanju okućnice, u održavanju osobne higijene...

Preporučujemo

U organizaciji Općine Kalinovac u utorak je u tamošnjem društvenom domu održana početna konferencija projekta Zaželi, program zapošljavanja žena, faza III ‘Brižne žene Podravske III.

Općina Kalinovac provodi ovaj projekt u partnerstvu s općinama Molve, Ferdinandovac, Novo Virje i Podravske Sesvete.

Također, konferenciji su osim nositelja projekta i predstavnika partnera na projektu, sudjelovali i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (područni ured Križevci) i predstavnica Hrvatskog zavoda za socijalni rad (područni ured Đurđevac),15 žena zaposlenih na projektu, ravnateljica PORA-e te predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić čestitao je Općini Kalinovac na trudu u ostvarenju svih dosadašnjih projekata te poželio uspjeh i obećao daljnju podršku u budućim projektima, kao i drugi uvaženi gosti.

Ugovor o financiranju projekta potpisao je 22. prosinca 2022. načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota, a njime će se osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povezati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Projektom se zaposlilo 15 žena na razdoblje od šest mjeseci. S radom su počele u veljači, a brinu o ukupno 102 krajnja korisnika, pomažući im svakodnevno u obavljanju kućanskih poslova, održavanju okućnice te održavanju osobne higijene.

Uz to, vrijedne žene im kroz razgovor i druženje pružaju podršku, pomažu u ostvarivanju različitih prava, odnosno dostavi lijekova, dostavi i plaćanju računa i slično.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota koji je uputio riječi hvale svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog projekta te se nada da će i treća faza projekta Zaželi također dobiti nastavak s obzirom na to da je ovo odlično prihvaćen projekt Europske unije zapošljavanja žena, stoji na službenim stranicama Općine Kalinovac.

Podsjetimo, projekt je financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (85%) i sredstvima Državnog proračuna (15%).

Ukupna vrijednost projekta je 98.427,23 eura (741.600 kuna), a provedba traje osam mjeseci.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti