Utorak, 27. rujna 2022.

Prosječna neto plaća u veljači u Hrvatskoj je iznosila 7452 kune

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu za veljaču ove godine iznosila je 45.88 kuna. To je u odnosu na siječanj više za 6.3 posto, a u usporedbi s veljačom prošle godine za 5.7 posto

Preporučujemo

Podaci Državnog zavoda za statistiku koji su objavljeni danas pokazuju da je prosječna mjesečno isplaćena neto plaća u Hrvatskoj po zaposlenome u pravnim osobama za veljaču ove godine iznosila 7452 kune, piše Zagorje International prenoseći Index.hr.

U odnosu na isti mjesec prošle godine, to je nominalno više za 5.9 posto, a realno niže za 0.4 posto. Uspoređujući prosječnu neto plaću za veljaču ove godine s prosječnom neto plaćom za siječanj ove godine, ona je nominalno viša za jedan posto, a realno za 0.1 posto.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu za veljaču ove godine iznosila je 45.88 kuna. To je u odnosu na siječanj više za 6.3 posto, a u usporedbi s veljačom prošle godine za 5.7 posto.

Najviša prosječna isplaćena neto plaća u veljači ove godine po zaposlenome u pravnim osobama isplaćena je u djelatnosti proizvodnje osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka. Iznosila je 16.787 kuna, dok je najniža isplaćena u zaštitnim i istražnim djelatnostima, u iznosu od 4758 kuna.

- Advertisement -

Najnovije objave