Četvrtak, 29. veljače 2024.

Prošlo je 30 godina od pogibije Davida Piskora u raketiranju koprivničke Vojarne

Svega tjedan dana prije tog događaja, 30. rujna 1991. koprivnička vojarna, ondašnja kasarna, preuzeta je u ruke hrvatskih branitelja bez ispaljenog metka

- Oglas -

Na današnji dan, 7. listopada 1991. dva borbena zrakoplova tadašnje neprijateljske vojske JNA raketirala su koprivničku vojarnu nešto iza 15 sati.

Od devet ispaljenih raketa, šest ih je eksplodiralo i pri tome napadu ranjeni su Milan Tot i Željko Vuljak, dok je mladi David Piskor (21) iz Novigrada Podravskog izgubio život.

Svega tjedan dana prije tog događaja, 30. rujna 1991. koprivnička vojarna, ondašnja kasarna, preuzeta je u ruke hrvatskih branitelja bez ispaljenog metka, a preuzete su i velike količine oružja i streljiva koje su poslužile za obranu domovine.

- Oglas -

Prema riječima svjedoka tog vremena, jugoslavenski general Rašeta najavio je odmazdu zbog gubitka vojarne i vrijednog naoružanje koja se i tragično ostvarila raketiranjem 7. listopada 1991.

U organizaciji Odbora za branitelje Grada Koprivnice na mjestu Davidove pogibelji danas su zapaljene svijeće. Svijeće su zapalili Mišel Jakšić, gradonačelnik grada Koprivnice, Ivica Jurenec, predsjednik Odbora za branitelje, Damir Vuković, potpredsjednik Odbora branitelje i Tanja Mihaldinec iz područnog odjela Ministarstva branitelja RH.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti