Utorak, 6. prosinca 2022.

Prva HNL sedma od svih nogometnih liga po pretrčanim kilometrima igrača

HT Prva liga zauzima visoko 12. mjesto sa 7.38 posto trčanja visokog intenziteta u odnosu na ukupnu prosječnu pretrčanu udaljenost igrača (10.117 m)

Preporučujemo

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je u svom tjednom izvješću zanimljive podatke o fizičkim izvedbama igrača i klubova u protekloj natjecateljskoj sezoni.

Podaci su proizašli kao izračun CIES-ovog novog partnera SkillCornera, francuske tvrtke koja je razvila jedinstven i automatiziran pristup za praćenje igrača tijekom bilo kojeg nogometnog prijenosa, istodobno generirajući fizičke podatke i kontinuirano XY praćenje putem specijaliziranih algoritama.

CIES se u svom tjednom izdanju usredotočio na postotak trčanja visokog intenziteta (brzina veća od 19.8 km na sat) u odnosu na ukupnu udaljenost koju su igrači pretrčali, a podaci se odnose na proteklu sezonu i u obzir je uzeto 28 najboljih natjecanja širom svijeta.

U tom segmentu HT Prva liga zauzima visoko 12. mjesto sa 7.38 posto trčanja visokog intenziteta u odnosu na ukupnu prosječnu pretrčanu udaljenost igrača (10.117 m).

Zanimljivo je da je HT Prva liga sedma po prosječnoj brojci pretrčane udaljenosti igrača, ispred nje su samo švedska Allsvenskan (10.385), španjolska La Liga (10.363), nizozemska Eredivisie (10.357), poljska Ekstraklasa (10.267), talijanska Serie A (10.266) i belgijska Division 1A (10.204), prenose službene internetske stranice Hrvatskog nogometnog saveza.

Po postotku trčanja visokog intenziteta engleska Premier liga prva je na ljestvici ispred poljske Ekstraklase i španjolske La Lige. Na klupskoj se razini ističe Leeds United s gotovo jednom desetinom trčanja visokim intenzitetom u odnosnu na ukupnu pretrčanu udaljenost (9.63%).

U preostalim ligama “petice” najveći udio visokog intenziteta trčanja imaju Athletic Bilbao (8.34%) u Španjolskoj, Juventus (8.13%) u Italiji, Wolfsburg (7.80%) u Njemačkoj, a Lyon (7.54%) u Francuskoj.

Hrvatski prvak Dinamo u tom je segmentu najbolji u HT Prvoj ligi, a ima isti postotak kao i Lyon (7.54%).

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti