Srijeda, 27. rujna 2023.

Prva radionica za promociju strukovnih zanimanja u turizmu održana u Obrtničkoj školi Koprivnica

Učenice Obrtničke škole Koprivnica Andrea Bilonić i Leticia Stoiljković održale su kratku prezentaciju o koprivi, te na taj način pokazale učenicima koja se sve jela, slastice i napitci mogu napraviti od spomenute biljke

- Advertisement -

U specijaliziranim praktikumima Obrtničke škole Koprivnica održana je prva radionica za promociju strukovnih zanimanja u turizmu.

Na radionici je uz mentorice te nastavnike struke sudjelovalo nekoliko učenika iz Obrtničke škole Koprivnica (usmjerenja kuhar, konobar i slastičar) i učenice iz Srednje škole Koprivnica (usmjerenja hotelijersko-turistički tehničar).

Radionici su se pridružili i učenici osnovnih škola, i to iz Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica, Osnovne škole Gola i Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja koji su kroz prethodno provedenu anketu iskazali interes za sudjelovanje.

- Advertisement -

U uvodnom dijelu radionice učenice Obrtničke škole Koprivnica Andrea Bilonić i Leticia Stoiljković održale su kratku prezentaciju o koprivi, te na taj način pokazale učenicima koja se sve jela, slastice i napitci mogu napraviti od spomenute biljke.

Učenici osnovnih škola po prvi puta su imali priliku okušati se u izradi i dekoraciji hladnih predjela i smoothia na bazi koprive, a sve to radili su predvođeni nastavnicama iz struke Andrijanom Manojlović, Grozdanom Bohorč i Ksenijom Sedlanić. Učenice Srednje škole Koprivnica popratile su rad učenika i zabilježile najzanimljivije trenutke, dok su učenici Obrtničke škole pomagali u pripremi i prezentaciji jela.

Obrtnička škola Koprivnica
Priprema jela od koprive // Foto: Obrtnička škola Koprivnica

Osim ove radionice, projektom su planirane još četiri koje će se provesti do kraja svibnja 2023. Svaka radionica nosi pripremu novih jela na bazi koprive.

Cilj radionica je povezivanje srednjoškolskih učenika raznih struka u svrhu jačanja kompetencija te podizanje razine svijesti učenika i nastavnika o važnosti i značaju ugostiteljske i turističke djelatnosti kao jedne od perjanica pokretanja gospodarstva. Glavni cilj je motivirati učenike osnovnih škola za upis u neko od strukovnih zanimanja.

Mentorice na projektu Blaženka Pianec i Andreja Draganić po završetku radionice iskazale su zadovoljstvo i zahvalile svima na uspješno odrađenom poslu, te pozvale sve prisutne da im se pridruže 14. veljače 2023. na promociji slastica od koprive koja će se održati u prostorijama Slatkih delicija, gdje su u pripremi brojna iznenađenja za posjetitelje.

- Advertisement -

Radi se o projektu kojeg je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta vrijednom 10.617,82 eura. Trajanje projekta je od siječnja 2023. do svibnja 2023. godine.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti