Ponedjeljak, 25. listopada 2021.

Prvi kategorizirani sportaš HOO-a mladi i perspektivni karatist Tomislav Tkalčec iz Malog Bukovca

Mali Bukovec godišnje za sport izdvaja oko 150.000 kuna, a jedno od značajnijih izdvajanje je upravo za Karate klub Okinawa

Preporučujemo

Općina Mali Bukovec ima prvog kategoriziranog sportaša od strane Hrvatskog olimpijskog odbora, mladog perspektivnog karatistu Tomislava Tkalčeca.

Tomislav se karateom počeo baviti 2012., a 2016., 2018. i 2019. sudjelovao je na WKF karate kampu u Umagu.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Čileu bio je drugi i tada kreće strelovit uspon: osvajanje državnog prvenstva, nakon čega prelazi iz B u A reprezentaciju te 5. mjesta u Brežicama na Prvenstvu Balkana.

Na izuzetno jakom kontrolnom turniru u Slovenskim Konjicama Tomislav osvaja srebro, a u Bratislavi ulazi u polufinalnu grupu i ostvaruje 13. ocjenu na turniru u kategoriji kadeta.

Nagrada za sve ostvareno je dobivanje 6. kategorije pri Hrvatskom olimpijskom odboru.

Načelnik Malog Bukovca Darko Marković čestitao je na uspjesima mladom sportašu koji trenira u Karate klubu Okinawa koji je osnovan prije četiri godine.

Karatisti iz Općine Mali Bukovec

“Prije svega nekoliko godina osnovali smo Karate klub Okinawa koji pokriva dvije općine, Mali i Veliki Bukovec. Nakon nepunih pet godina rada imamo sportaša koji je na temelju svih rezultata ušao u registar Hrvatskog olimpijskog odbora kao prvi kategorizirani sportaš iz područja Općine Mali Bukovec. Kao Općina potičemo rad kluba od samih početaka, a sad već naši karatisti postižu rezultate koji se poznaju ne samo na nacionalnom nivou, nego i na međunarodnom”, rekao je načelnik Marković.

Pohvalio je rad kluba, a posebno entuzijazam, volju i želju predsjednika Siniše Tkalčeca, kao i svu djecu koja su se uključila. Ujedno je pozvao i sve zainteresirane roditelje s područja Malog i Velikog Bukovca da svoju djecu priključe karatistima, a općine će nastaviti podupirati rad kluba i njegovih članova.

Bukovec godišnje za sport izdvaja oko 150.000 kuna, a jedno od značajnijih izdvajanje je upravo za Karate klub Okinawa.

Osim redovnog poslovanja, Općina financira natjecanja i smotre, a sufinancira i članarinu za djecu.

Predsjednik kluba Siniša Tkalčec istaknuo je kako su prije trenirali u sklopu Karate kluba Zen iz Ludbrega, a sukladno početnom dogovoru i planu, 2016. su se izdvojili i osnovali samostalni klub u Malom Bukovcu te nastavili s treninzima po društvenim domovima dviju općina i u Školskoj dvorani OŠ Veliki Bukovec.

“Odlučili smo osnovati svoj klub s obzirom na to da djeca imaju gdje trenirati. Ideja je bila da klub funkcionira u sustavu Hrvatskog karate saveza pa smo krenuli na njihova natjecanja. Imali smo stvarno puno pomoći. U financijskom smislu su nam pomogle općine Veliki i Mali Bukovec, ali imali smo pomoć i od kolega iz redova karatea”, rekao je Tkalčec te dodao kako su 2016. krenuli su stidljivo, no 2017. je već bila puno ozbiljnija, a rezultati su se nizali.

“Razvili smo 15-ak dobrih sportaša koji su postizali rezultate manje više na svim natjecanjima. To je jedna dobra baza koja i dan danas egzistira, tako da se ne bojimo za budućnost. Kad je sezona imamo 20-22 člana i 2 trenera. Imamo regionalne i županijske, te državnog prvaka Tomislava”, istaknuo je Tkalčec.

Najnovije objave