Utorak, 16. srpnja 2024.

Publika u Selcu uživala u pjesmama i plesovima članova KUD-a Molve

Prenijeli su dašak molvarske kulture i običaja turistima i prolaznicima koji su se u tom trenutku našli na rivi u Selcu

- Oglas -

Lijep vikend proveli su članovi male folklorne skupine i tamburaškog sastava Kulturno-umjetničkog društva Molve u Selcu.

Osim kupanja, razgledavanja mjesta, međusobnog druženja te druženje s domaćinima iz hostela Virovski dom, članovi KUD-a Molve održali su u nedjelju u večernjim satima jednosatni samostalni koncert na pozornici smještenoj na samoj obali mora.

Publika u Selcu uživala u pjesmama i plesovima članova KUD-a Molve
Foto: KUD Molve

Članovi tamburaške sekcije otvorili su koncert s tri pjesme, a zatim su članovi male folklorne sekcije izveli plesove i pjesme, i to Ženio se sine Ivo, Ples s ropčecom, Postojale cure oko kola, Na kraj sela i polka. Male folkloraše za nastup je pripremio voditelj Ivica Tuba.

- Oglas -

Nakon nastupa male folklorne sekcije, tamburaši KUD-a Molve su samostalno odsvirali i otpjevali pjesme svih žanrova iz područja Hrvatske, a koje je za to pripremio voditelj Matej Ištvan.

Brojna je publika uživala u pjesmama i plesovima molvarskog kraja.

Publika u Selcu uživala u pjesmama i plesovima članova KUD-a Molve
Foto: KUD Molve

Članovi KUD-a Molve ovim su nastupom na najbolji način prezentirali Molve u primorskom kraju te prenijeli dašak molvarske kulture i običaja turistima i prolaznicima koji su se u tom trenutku našli na rivi u Selcu.

“Ovo gostovanje i putovanje ujedno je bila i nagrada svim članovima male folklorne sekcije koji marljivo uvježbavaju plesne korake tijekom cijele godine i koji su svojim radom i zalaganjem zaslužili ovakvo gostovanje. Nadamo se da ćemo s ovime privući još više članova koji bi se željeli uključiti u rad društva te u budućnosti omogućiti još ovakvih nastupa i izleta”, poručili su iz KUD-a Molve.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti