Četvrtak, 2. veljače 2023.

Rad koprivničke učenice među najuspješnijima na međunarodnom natječaju

Na natječaj je pristiglo 319 likovnih radova. Po prvi puta, osim iz Republike  Hrvatske, na natječaj su pristigli radovi iz Bosne i Hercegovine

Preporučujemo

Osnovna škola Ladimirevci i Mažoretkinje grada Valpova objavili su likovni natječaj Veseli ritam pokreta povodom održavanja 8. smotre amaterskog plesa i likovnih radova.

Smotra je i ove godine održana virtualno, 29. travnja, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana plesa. Poziv je bio upućen svim dječjim vrtićima i osnovnim školama u Hrvatskoj i šire, kao i članovima plesnih udruga.

Cilj je afirmirati dječje likovno stvaralaštvo uz korelaciju likovne, glazbene i plesne kulture. Važno je bilo da djeca u likovnim radovima u likovnoj tehnici po izboru, istaknu važnost i skladnost plesnog izričaja.

Rad Leone Salajpal
Rad Leone Salajpal // Foto: OŠ ‘Braća Radić’

Ovogodišnji likovni natječaj za 2022. imao je zadatak potaknuti učenike na kreativno i likovno izražavanje (uz stručno vodstvo učitelja ili odgajatelja) uz poštivanje zadanog motiva: Putovanje kroz rasplesanu zemlju.

Na natječaj je pristiglo 319 likovnih radova. Po prvi puta, osim iz Hrvatske, na natječaj su pristigli radovi iz Bosne i Hercegovine.

Prema prosudbi povjerenstva izabrano je 18 najuspješnijih likovnih radova. Među najuspješnijim radovima nagrađen je rad Leone Salajpal, učenice 4.c razreda Osnovne škole ‘Braća Radić’ iz Koprivnice. Leonina mentorica je učiteljica Vesna Mlinarić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti