Petak, 19. srpnja 2024.

Radovi na izgradnji amfiteatra u đurđevačkoj Park šumi Borik pri kraju

Djeca će moći uz logorsku vatru u amfiteatru učiti o prirodi i prepričavati svoje doživljaje, istaknuo je gradonačelnik Janči

- Oglas -

U Park šumi Borik u Đurđevcu u tijeku su radovi na zgradi Škole u prirodi te obnovi trim staze, a pri kraju su i radovi na izgradnji amfiteatra.

Radove na izgradnji amfiteatra obišao je i gradonačelnik Hrvoje Janči koji je istaknuo kako su radovi ispred planiranog roka te ako vrijeme i dalje bude ovako toplo još će se prije zime organizirati svečano otvorenje amfiteatra s nekom predstavom ili predavanjem za đurđevačke osnovnoškolce.

– Još krajem prošlog mjeseca počeli su radovi na izgradnji amfiteatra u sklopu projekta uspostave poučnih i rekreativnih staza u sklopu koje je naša trim staza Borik. Djeca će moći uz logorsku vatru u amfiteatru učiti o prirodi, prepričavati svoje doživljaje, sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama i uživati u jedinstvenoj Park šumi Borik posađenoj na Đurđevačkim pijescima. Amfiteatar također će se koristiti za održavanje kazališnih predstava, javnih tribina i predavanja. Predviđamo da bi svi radovi na prirodnoj baštini bili gotovi do kraja godine pa bismo mogli organizirati veliko otvorenje novih turističkih lokacija vezano uz Đurđevačke pijeske – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Oglas -

– Cijela ova priča oko naše prirodne i kulturne baštine sjajna je pozivnica za turiste. Svi naši projekti su povezani u jednu zajedničku priču, priču oko bogatstva Podravine. Mali smo grad, ali imamo bogatu povijest i veliko prirodno bogatstvo s kojim želimo upoznati širu javnost, a boravkom u školi u prirodi djeca će moći naučiti sve o našem gradu, ali i nastanku Drave, Đurđevačkih pijesaka te o posebnostima cijele Podravine – rekao je gradonačelnik Janči.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti