Utorak, 6. prosinca 2022.

Radovi na izgradnji vodospreme Čepelovac prate zadanu dinamiku te nema kašnjenja

Priključenje gotovo 11.300 stanovnika na novi sustav javne odvodnje i 9500 stanovnika na novi sustav vodoopskrbe značit će osjetno povećanje kvalitete života na području aglomeracija, rekao je gradonačelnik Janči

Preporučujemo

Na đurđevačkom su području u tijeku radovi na nekoliko gradilišta u sklopu projekta aglomeracije, a radove na izgradnji vodospreme Čepelovac obišli su gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković, pročelnik upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud te direktor Bistre Krešimir Habijanec ispred izvođača radova.

Radovi prate zadanu dinamiku te nema kašnjenja. Izgradnjom nove vodospreme osigurat će se adekvatna opskrba vodom gornjeg djela naselja Budrovac, ali i Đurđevca i ostalih prigradskih naselja.

Obilazak radova u Čepelovcu
Foto: Grad Đurđevac

Također, u tijeku su i radovi na iskopima te postavi cijevi za vodovod i odvodnju u Čepelovcu.

Podsjetimo, projekt aglomeracije vrijedan je oko 430 milijuna kuna, a provedbom projekta izgradit će se 29,5 kilometara vodoopskrbne mreže, 3349 kućnih priključaka na mrežu, crpna stanica i vodosprema u Čepelovcu, kanalizacijska mreža u dužini od 59,3 kilometara u Delovima, Novigradu Podravskom, Šemovcima, Hampovici, Đurđevcu, Čepelovcu, Budrovcu, Ferdinandovcu, Kloštru Podravskom, Budančevici, Kozarevcu i Prugovcu, pročistač otpadnih voda u Ferdinandovcu, dok će se za pročistače u Virju i Podravskim Sesvetama povećati kapaciteti.

“Priključenje gotovo 11.300 stanovnika na novi sustav javne odvodnje i 9500 stanovnika na novi sustav vodoopskrbe značit će osjetno povećanje kvalitete života na području aglomeracija te očekujemo da će velika većina njih iskoristiti mogućnost besplatnog priključka koju nudi ovaj projekt. Grad prati radove aglomeracije te paralelno uređuje pješačke staze te se u rov paralelno postavljaju i optički kabeli za internet”, rekao je gradonačelnik Janči.

Izgradnja vodospreme u Čepelovcu
Foto: Grad Đurđevac

Predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković rekao je da je cilj projekta povećanje priključenosti stanovništva na stabilan sustav javne vodoopskrbe i sustav javne odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda kako bi zaštitili bogatstvo podzemne vode.

“To je jako bitno jer na našem području imamo velike količine pitke vode, a znamo da je voda resurs budućnosti i to je ono što moramo sačuvati za budućnost”, istaknuo je Lacković.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti