Utorak, 18. siječnja 2022.

Rajn o smanjenju broja stanovnika: Vjerujem da ćemo u narednom desetljeću okrenuti trendove

''Trudimo se poboljšati standard naših obitelji i svakog stanovnika, podižemo kvalitetu života izgradnjom nove infrastrukture, obnovom postojeće, ulaganjem u obrazovanje i odgoj, potičemo poduzetništvo'', istaknuo je Mario Rajn

Preporučujemo

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn osvrnuo se na smanjenje broja stanovnika na području Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije i Križevaca.

Evo što je prvi čovjek Križevaca objavio na svojoj Facebook stranici:

”Nažalost, negativna demografska kretanja u Hrvatskoj nisu zaobišla našu županiju, kao niti naš grad. Prema prvim podacima, na području grada Križevaca živi nas približno 2 tisuće manje u odnosu na 2011.

Svaki stanovnik manje gubitak je za naš grad.

Svjesni smo da se demografska revitalizacija ne može dogoditi preko noći, a niti bez potpore i plana državnih vlasti.

Mi smo u posljednje četiri godine u središte stavili čovjeka i njegove potrebe, poglavito mlade i djecu koji su budućnost našeg grada.

Trudimo se poboljšati standard naših obitelji i svakog stanovnika, podižemo kvalitetu života izgradnjom nove infrastrukture, obnovom postojeće, ulaganjem u obrazovanje i odgoj, potičemo poduzetništvo. Prošlogodišnje priznanje za grad koji je najviše napredovao u povećanju kvalitete života svojih stanovnika govori u prilog tome da se trudimo učiniti Križevce perspektivnima za stanovanje i investicije.

Vjerujem da ćemo u narednom desetljeću okrenuti trendove i stvoriti perspektivu za ostanak mladih ljudi u Križevcima, a po mogućnosti i potaknuti stanovnike iz većih gradova da se dosele u naš grad”, poručio je na kraju Mario Rajn.

Mario Rajn // Foto: Luka Krušec/Lumedia

U komentarima ispod objave prevladavaju negativno nastrojena mišljenja, a gradonačelniku zamjeraju što u Križevcima nema dovoljno posla, što se otvaraju trgovački centri umjesto proizvodnje, što podobniu imaju prednost u odnosu na sposobne, itd.

Rajn im zasad nije odgovarao na upise…

- Advertisement -

Najnovije objave