Utorak, 26. listopada 2021.

Raspravljali više od pet sati, pa prekinuli sjednicu kad je trebalo glasati o Piškornici

Napetosti su rasle, došlo je do prepucavanja 'starih prijatelja', župana Darka Korena i vijećnika iz Đurđevca Željka Lackovića...

Preporučujemo

Dom mladih Koprivnica, četvrtak u večernjim satima. Raspravljalo se o Piškornici, spominjao se milijunski bonus kojeg si je isplatio bivši direktor Mladen Jozinović.

Napetosti su rasle, došlo je do prepucavanja ‘starih prijatelja’, župana Darka Korena i vijećnika iz Đurđevca Željka Lackovića, pa je predsjednik Skupštine Damir Felak na pet minuta prekinuo sjednicu.

Glavni SDP-ovac u Skupštini Mladen Kešer, koji nije uspio u drugom krugu izbora za župana, potom je ustvrdio kako vladajući nemaju većinu, te je zatražio stanku.

Sjednice Županijske skupštine su inače po tradiciji dugotrajne i znaju biti dosta iscrpljujuće. Sad kad se moraju poštovati epidemiološke mjere, to je još više izraženo, jer vijećnici sjede pod maskama par sati, nemaju stolove ispred sebe, itd.

Županijska skupština
Župan Darko Koren (lijevo) na sjednici Županijske skupštine // Foto: kckzz.hr

Upozorio je na to Lacković u trenutku kad je na sjednici u trajanju od pet sati obrađena tek trećina dnevnog reda. Zaprijetio je napuštanjem sjednice ako ne dođe do dogovora o odgodi rasprave, ustvrdivši kako vladajući nemaju 19 ruku.

O Piškornici će se stoga glasovati u ponedjeljak, kad će se održati nova sjednica, odnosno nastavak ovotjedne. Tek treba vidjeti kakav će tog dana biti raspored ruku, odnosno hoće li župan Koren imati potporu većine vijećnika…

Najnovije objave