Srijeda, 19. lipnja 2024.

Raspušten je Hrvatski sabor, kada ćemo na parlamentarne izbore?

Predsjednik Zoran Milanović sada će donijeti odluku o datumu održavanja parlamentarnih izbora. U opciji su četiri datuma, a izbori najkasnije mogu biti 12. srpnja

- Oglas -

Sa 105 glasova za raspušten je deveti saziv Sabora RH. Četiri glasa su bila suzdržana, a protiv raspuštanja Sabora je bilo osam zastupnika. Predsjednik Zoran Milanović sada će donijeti odluku o datumu održavanja parlamentarnih izbora. U opciji su četiri datuma, a izbori najkasnije mogu biti 12. srpnja, piše Zagorje International.

Zadnjeg dana zasjedanja, Sabor je usvojio odluku o donošenju nacionalne naknade za starije od 65 godina u iznosu od 800 kuna sa 115 glasova za, dva suzdržana i jednim protiv.

Izglasana je i nova glavna državna odvjetnica, nasljednica Dražena Jelenića koji je prije tri mjeseca morao otići zbog afere masoni. Zlatu Hrvoj Šipek na ovoj funkciji podržalo je 80 zastupnika. 40 ih je bilo protiv njenog imenovanja.

- Oglas -

Ivana Jakir Bajo postala je nova viceguvernerka HNB-a. Podržalo ju je u Saboru 95 zastupnika, dok je 11 njih bilo protiv, a osam suzdržanih.

I Agencija za zaštitu osobnih podataka dobila je novog ravnatelja. Na čelnu funkciju došao je Zdravko Vukić kojeg je u Saboru izglasalo 78 zastupnika. Protiv njegova imenovanja bilo ih je 38, a suzdržana tri. Zdravko Vukić u politici je aktivan od 1997. godine, a bio je član nekoliko stranaka; HSLS-a, HDSSB-a, HSP-a Ante Starčević i HDZ-a.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti