Subota, 3. prosinca 2022.

Ravnateljica đurđevačke knjižnice Bernarda Ferderber nova je predsjednica Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja

Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja stručna je i društvena organizacija knjižničnih djelatnika te dio Hrvatskog knjižničarskog društva

Preporučujemo

U bjelovarskoj Narodnoj knjižnici Petar Preradović održana je 41. izborna skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja.

Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja stručna je i društvena organizacija knjižničnih djelatnika te dio Hrvatskog knjižničarskog društva. Osnovano je 1977. godine kao Društvo bibliotekara Zajednice općina Bjelovar, obuhvaćajući područje Bjelovara, Čazme, Daruvara, Đurđevca, Garešnice, Grubišnog Polja, Koprivnice, Križevaca, Pakraca i Virovitice.

Sjedište društva nalazi se u Narodnoj knjižnici Petar Preradović, a u sastavu društva nalazi 115 narodnih, školskih i specijalnih knjižnica te 155 članova, od toga 150 redovna i pet počasna člana.

U radnom dijelu skupštine održan je izbor članova glavnog odbora i nadzornog odbora. Za novu predsjednicu izabrana je ravnateljica đurđevačke knjižnice Bernarda Ferderber, a radi se o dvogodišnjem mandatu.

“Izuzetno mi je drago što mi je pripala čast obnašati tako važnu funkciju, prvenstveno zato što ću surađivati s mnogobrojnim kolegama iz drugih knjižnica te raditi na unapređenju kvalitete rada ove organizacije i svih usluga koje pružaju naše knjižnice”, istaknula je Bernarda Ferderber.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti